Pop-up kiosk Krater

16. 7. 2022 / 09:00

Pop-up kiosk Krater

16. 7. 2022 / 09:00

Razstava

Plečnikov kiosk, Prešernov trg

 

Ustvarjalni laboratorij v gradbeni jami se predstavlja v centru Ljubljane!

 

V času BIO27 je Plečnikov kiosk spremenjen v začasni galerijski prostor, za dva tedna pa ga zavzema kolektiv Krater. Na razstavi – ta je na ogled tako podnevi kot ponoči – se predstavlja presek aktivnosti ustvarjalnega laboratorija, ki na ruševinah urbanih ekosistemov oblikuje nove, trajnostne svetove.

 

Preverite kolekcijo izdelkov urbanega središča, kot so NotWeed papir iz japonskega dresnika, set za čaj, ki ga sestavljajo skodelica iz divje gline, embalaža iz gob in čajna mešanica iz urbanih zelišč, nabranih na Kraterju, ter zbirka potujočih rastlin Trajne in posode za rastline Salto Dionys.

 

Razstavo bo spremljal pop-up shop kolektiva Krater, kjer bodo naprodaj razstavljeni izdelki.

 

Delovni čas pop-up shopa Krater:

Sobota, 16. julij, 9.00–13.00

Sobota, 27. avgust,  9.0013.00

 

Več informacij na: bio27@trajna.com.

 

Sledite Kraterju na Instagramu: @kratercollective.

 

O Kraterju

Kolektiv Krater je interdisciplinarna skupina ustvarjalcev in ekologov (Trajna, Društvo za permakulturo Slovenije, Zavetišče za zavržene rastline, Agrodivizija, oblikovalec Rok Oblak in drugi ustvarjalci), ki si s skupnimi močmi prizadevajo za oživitev zapuščenega gradbišča. Z mobilizacijo strokovnega znanja s področij konceptualnega in kritičnega razmišljanja, oblikovanja izdelkov, proizvodnje, permakulture, ekologije, novinarstva, umetnosti in arhitekture vsi člani skupine prispevajo k projektu svoje strokovne izkušnje in praktične sposobnosti ter tako ustvarjajo edinstveno delovno okolje in omogočajo celovit pristop k oblikovanju urbanega prostora. Presek teh aktivnosti v okviru BIO27 predstavljajo v središču Ljubljane – v Plečnikovem kisoku na Prešernovem trgu.

 

Več na www.krater.si.

 

Dogodek poteka v okviru spremljevalnega programa BIO27 v organizaciji kolektiva Krater.

 

Vodja projekta: Ourania Agoranou

Več o BIO27 >>> 

Deli
Skip to content