Poletna muzejska noč 2020 v MAO

20. 6. 2020

Poletna muzejska noč 2020 v MAO

20. 6. 2020

 
Poletna muzejska noč v MAO se bo pričela ob 18. uri v parku pred Fužinskim gradom. Grajski park bo postal SEJMIŠČE – VOZLIŠČE idej in predmetov, kjer boste lahko v živo prisluhnili pripovedim obrti in oblikovanja ter kupili svoj priljubljeni izdelek. Za otroke bomo pripravili MiniMao igrarije in pravljični kotiček. Kavarna MAO bo poskrbela za prigrizke in osvežilne pijače, skupina Artel pa za živo glasbeno spremljavo. 
Vabljeni, da se nam pridružite in preživite z nami prijeten poletni večer. 
 
Program 
 
17.00–21.00
Sejmišče – vozlišče, grajski park
Svoje delo bodo predstavljali ustvarjalci in obrtniki, ki sodelujejo na razstavi MADE IN, Delavnica AK Aleš Kacin, čevljarstvo, Slamnikarski muzej Domžale, slamnikarstvo, Čebelarstvo Luznar, Beno Ogrin, kamnoseštvo, Petra Plestenjak Podlogar, ročno rezbarjenje in peka medenih loških kruhkov Škofa Loka, Pomelaj, zadruga za razvoj podeželja, Štefan Zelko, lončarstvo in SOTO – Društvo za sodobno slovensko oblikovanje tekstilij in oblačil.
 

 
17.00–21.00
Mini mao igrarije in pravljični kotiček, grajski park
 
19.00–19.30
Ljudska pravljica s Katarino Nahtigal: Lončar in tiger (indijska) in Gozna vila (češkoslovaška)
 
20.00–22.00
Glasba v parku: Skupina ARTEL 
Karin Lori Krivec – glas, Jaka Predalič – kitara, Simon Bezek – bobni, Marko Petrušič – klaviature, Tomaž Dobravc – bas kitara.
 
22.00
Pripovedi obrti in oblikovanja, grajsko dvorišče 
Pripovedovalski večer s Katarino Nahtigal 
 
Brezplačen ogled razstav
 
10.00–24.00
 
Vodeni ogledi 
 
18.00 MADE IN: PRIPOVEDI OBRTI IN OBLIKOVANJA (Maja Vardjan)
19.00 [Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet (Mika Cimolini)
20.00 Predmet in zbirka (Cvetka Požar)
20.30       Predmet in zbirka (Maja Vardjan
21.00 MADE IN – PRIPOVEDI OBRTI IN OBLIKOVANJA (Cvetka Požar)
22.00 [Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet (Mika Cimolini)
23.00 Grad Fužine v soju lučk, nočni voden ogled s Katarino Metelko
 
Razstave v MAO
 
Razstava MADE IN: PRIPOVEDI OBRTI IN OBLIKOVANJA raziskuje odnose med tradicionalnimi kulturami izdelovanja in sodobno oblikovalsko produkcijo. Razstava s predmeti, fotografskim gradivom in novonastalimi projekti obravnava aktualne problematike današnjega časa, kot so lokalno pridobivanje surovin, vzpodbujanje lokalne proizvodnje, potencial novih tehnologij pri ohranjanju dediščine in razvoj novih modelov sodelovanja. Skozi t. i. arhiv obrti 40 rokodelcev iz regije ter v okviru osmih sodelovalnih projektov več kot 30 obrtnikov in 40 oblikovalcev iz vse Evrope zastavlja vprašanja o produkciji v sodobnem svetu. 
 
[Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet je skupinska razstava projektov sodobnih slovenskih oblikovalcev na temo prihodnosti, ko je naše naravno okolje uničeno in živimo v Tunelu 29. Na podlagi odprtega poziva izbrani projekti predvidevajo temno prihodnost, postindustrijsko distopijo, kjer življenje vztraja le še v strogo nadzorovanem umetnem okolju, napolnjenem s pohištvom, ki smo si ga sami naredili iz reciklirane plastike, lesa invazivnih rastlinskih vrst in nabranih odpadnih kovin, preživeli pa v izolaciji gojimo svojo hrano.
 
Razstava PREDMET IN ZBIRKA izpostavlja razmerje med zbirko Muzeja za arhitekturo in oblikovanje kot celoto in njenimi posameznimi deli. Nabor predmetov, projektov in dokumentov, ki so oblikovali in tudi danes ustvarjajo naš vsakdan, so vir navdiha, idej, konceptov in provokacij tako za raziskovalce kot širši krog občinstva. Razstavo sestavlja več kot 200 predmetov, med katerimi ni le ikon slovenske arhitekture in oblikovanja, temveč tudi minljivi izdelki in predmeti, ki so prvič predstavljeni javnosti.
Več na: http://www.mao.si/Razstava/Predmet-in-zbirka.aspx 
 
>> V primeru dežja dogodek v parku odpade.
 
>> Zaradi varnostnih ukrepov, povezanih s COVID-19, je število obiskovalcev muzeja omejeno. Za voden ogled se prijavite pri informatorju v muzejski trgovini.

 

Lokacija

 Rusjanov trg 7, Ljubljana

 

Odprto

 10.00–24.00

 

Vstopnina

 /

Deli
Skip to content