Peš in z ladjico po Ljubljani

1. 9. 2017—25. 6. 2018

Peš in z ladjico po Ljubljani

1. 9. 2017—25. 6. 2018

VODEN OGLED
Plečnikova Ljubljana – Na vodenem ogledu podrobneje spoznajmo vizijo mesta Ljubljane slovenskega arhitekta svetovnega formata. Vodeni sprehod po središču Ljubljane nam omogoči vpogled v delo Jožeta Plečnika, enega najpomembnejših slovenskih arhitektov 20. stoletja. Ogled pričnemo pred Ilirskim stebrom na Trgu francoske revolucije, sledimo vodni ali peš osi proti Kongresnemu trgu, Čevljarskemu mostu in nato ob Ljubljanici do Tromostovja. Sprehod zaključimo na tržnicah.

Voden ogled lahko posvetimo tudi Secesijski Ljubljani ali Moderni Ljubljani.
več >>

VODEN OGLED Z LADJICO
Posebno doživetje je ogled Ljubljane s pogosto spregledane rečne perspektive. Z leseno ladjico se bomo popeljali po reki Ljubljanici in si ogledali bisere tega največjega slovenskega arhitekta s pogosto spregledane rečne perspektive, hkrati pa se naužili zvokov vode in na poti srečali celo Povodnega moža.

Vožnjo z ladjico lahko prilagodimo željam in potrebam vaših učencev in dijakov. Z ladjico si lahko ogledamo tudi Nabrežja in mostove reke Ljubljanice, ki so bila leta 2012 nagrajena z nagrado za Evropski javni prostor, ali se posvetimo mostovom in brvem glavnega mesta.

 

Vstopnina

voden ogled: 3,50 € na osebo, spremljevalci brezplačno
voden ogled z ladjico: 5,00 € na osebo
voden ogled in z ladjico: 8,50 € na osebo
 

Starostna skupina

V5+, OŠ/ 1, 2, 3, SS

 

Informacije

Natalija Lapajne, Elizabeta Petruša Štrukelj
T: 01 548 42 82/80/70
E: izobrazevanje(at)mao.si

Izobraževalni program >>

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content