Pascale and Christian Pottgiesser: Common Ault Home

29. 10. 2016

Pascale and Christian Pottgiesser: Common Ault Home

29. 10. 2016

V pogovoru v živo v [Domu v Arzenalu]* v slovenskem paviljonu bosta Pascale in Christian Pottgiesser, soustanovitelja francoskega arhitekturnega studia Architecturespossibles, predstavila svoj trenutni projekt Common Ault Home v kraju Ault ob obali Rokavskega preliva, s tem pa tudi odprla razpravo o novih definicijah doma v času množičnega turizma in AirBnB-ja ter o tem, kako je mogoče arhitekturo misliti tudi v okviru široko zastavljenega sodelovalnega pristopa, ki združuje znanja, izkušnje in ljudi.

Arhitekt Christian Pottgiesser, ki živi in dela v Parizu, je bil rojen leta 1965 v Nemčiji. Leta 1991 je diplomiral na Ecole d’Architecture Paris-Villeminin, leta 1995 pa je na Univerzi Paris 1 Panthéon-Sorbonne pridobil magistrski naziv iz filozofije. Od leta 2000 vodi studio Christian Pottgiesser Architecturespossibles. V letu 2013 je bil gostujoči profesor na šoli ENSA VT, trenutno pa poučuje na šoli ENSA PVS.
Umetnica Pascale Thomas Pottgiesser je bila rojena leta 1962 v Le Havru. Živi in dela v Parizu. Leta 1986 je diplomirala na pariški šoli Ecole des Beaux Arts, od leta 2002 pa sodeluje s Christianom Pottgiesserjem. Leta 2005  je postala partnerica studia Christian Pottgiesser Architecturespossibles. Njeni projekti na področju arhitekture, oblikovanja in krajinskega oblikovanja segajo od manjših, kot so npr. zasebne hiše in vrtovi, do večjih, kot je urbano oblikovanje. Njeni projekti na področju stanovanjskih prostorov, kulture in z delom povezanih prostorov so bili objavljeni v številnih publikacijah, studio pa je prejel več mednarodnih nagrad, med njimi RIBA Mansel Medal za leto 2012.

 

Lokacija

Arzenale / Slovenski paviljon na 15. beneškem arhitekturnem bienalu
[Dom v Arzenalu] Campo della Tana, 2169/S, 30122 Benetke, Italija

 

Vstopnina

Vstop je mogoč z vstopnico na 15. mednarodno arhitekturno razstavo – Poročanje s fronte

 

Informacije

homeatarsenale(at)gmail.com
www.homeatarsenale.org

Deli
Skip to content