Participacija

7. 11. 2013

Participacija

7. 11. 2013

V četrtek, 7. novembra 2013, bo ob 20.00 v MAO tretji blok spremljevalnih dogodkov razstave Pod skupno streho, ki skozi predavanja in pogovore izpostavljajo in aktualizirajo vsebino razstave. Krajinska arhitektka in urbanistka Maja Simoneti, sociolog Aidan Cerar ter psihologinja Maja Hawlina bodo na podlagi svojih izkušenj v predstavitvah in pogovoru izpostavili vprašanja participacije in nekonvencionalnih prostorskih praks v arhitekturi in javnem prostoru.

Aidan Cerar je zaposlen na Regionalni razvojni agenciji Ljubljanske urbane regije (RRALUR), kjer se ukvarja s spodbujanjem razvoja kreativne ekonomije na ravni regije. Še posebej ga zanima povezava med kreativnimi industrijami in urbano regeneracijo. Po diplomi iz sociologije nadaljuje doktorski študij na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, v katerem pojasnjuje vlogo participacije v urejanju prostora.

Maja Hawlina je psihologinja, ki se je specializirala za komuniciranje v javnem prostoru. Deluje kot kulturna aktivistka, publicistka in kreativna direktorica. Po uspešni karieri v klasičnem trženju je 2005 so-ustanovila Studio Poper, 2010 pa nevladno organizacijo A.Largo, v okviru katerih se ukvarja z družbeno angažiranim in odgovornim komuniciranjem za trajnostne družbene spremembe. Za svoje delo je prejela številne državne in mednarodne nagrade.

Maja Simoneti, krajinska arhitekta in urbanistka s posluhom za kakovost zelenih in javnih površin, za prostočasne rabe prostora in za potrebe otrok, je od diplome zaposlena v podjetju LUZ, d.d., in na Inštitutu za politike prostora. Magistrirala je na Oddelku za krajinsko arhitekturo v Ljubljani na temo vključevanja javnosti v urejanje mestnih zelenih površin. Raziskovalno se trenutno osredotoča na urejanje zelenih površin, s participacijo in partnerstvi v urejanja prostora ter s promocijo urejanja prostora in prostorsko pismenostjo.

 

Otvoritev

Pričetek: ob 20.00

Prestavljeno z 17.10.2013.

 

Vstopnina

Brezplačno.

 

Informacije

T: 01 5484 274/270
E:

Pod skupno streho

Deli
Skip to content