Okrogla miza ob razstavi Ljubljano načrtujemo z vizijo / Ljubljana – planning with vision

Pogovor / 27. 9. 2022 / 18:00

Okrogla miza ob razstavi Ljubljano načrtujemo z vizijo / Ljubljana – planning with vision

Pogovor / 27. 9. 2022 / 18:00

Ob izteku razstave Ljubljano načrtujemo z vizijo / Ljubljana – planning with vision bo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje potekala okrogla miza s predstavitvijo istoimenske knjige, ki je izšla jeseni 2021, s strokovno razpravo o aktualnih tematikah prostorskega načrtovanja v Ljubljani in o vizijah za prihodnost. Okroglo mizo organizira Mestna občina Ljubljana, podžupan prof. Janez Koželj in Oddelek za urejanje prostora. Razpravo bo moderirala dr. Liljana Jankovič Grobelšek.

 

Razstava je na ogled še do 16. oktobra 2022 v arkadnem hodniku Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.

 

Vabljeni, da v razpravi prispevate svoje vizije in predloge!

 

Z razstavo in izidom knjige obeležujemo poldrugo desetletje aktivnega prostorskega načrtovanja v Ljubljani in predstavljamo prostorsko-načrtovalski pristop pri pripravi Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Ljubljana v obdobju od leta 2007 do danes.

 

V pozornem tehtanju med razvojnimi projekti in varovanjem prostorskih kakovosti je Ljubljana NAČRTOVANA z vizijo, kakovostno OBLIKOVANA in dobro prometno POVEZANA, kakovostno OPREMLJENA in ZELENA ter vse bolj SAMOOSKRBNA in ODPORNA. Predstavljene tematike se v načrtovanju mesta med seboj prepletajo in povezujejo ter tako zagotavljajo možnosti za vzdržen prostorski razvoj.

Deli
Skip to content