Od kod prihajam

23. 8. 2015

Od kod prihajam

23. 8. 2015

Zaključna produkcija delavnic, kjer so se najstniki vključili v izvajanje gledališke in uprizoritvene umetnosti, ki temelji na povezovanju v skupnosti. Igralci, umetniki, glasbeniki in pedagogi so se udeležili dramske, igralske, vizualne, govorne in glasbene pripovedne delavnice, pri čemer so nastajale za kombinacijo med ustaljenimi in eksperimentalnimi načini poučevanja. Delavnice so trajale teden dni, končujejo pa se z uprizoritvijo v Mini Teatru, ki jo izvajajo udeleženci delavnic sami.

Namen programa je ponuditi priložnost in medij za mladinsko izražanje sebe in svoje kreativnosti ter s tem zagotoviti orodja za spodbujanje kritičnega razmišljanja in komuniciranja. Z uporabo pesmi “Where I’m From” (“Od kod prihajam”) ameriškega pesnika Georga Ella Lyonsa kot izhodiščnim besedilom, so bili udeleženci deležni mnogih pristopov in tehnik, kako predstaviti svoje edinstvene zgodbe o domu, življenju v skupnosti, tradicijah in kulturi. Delavnice so potekale v več jezikih, slovenščini, srbščini in angleščini, v produkciji pa bodo udeleženci predstavili rezultate delavnic.

Avtor delavnic je neodvisni umetnik in raziskovalec Nathanael Andreini. Nastale so s podporo Mini teatraZveze Prijateljev Mladine Lj. Moste-Polje, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje ter MOTO.

 

Lokacija

Mini teater
Križevniška ulica 1
Ljubljana

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

Open Space Performing Arts

Deli
Skip to content