Nedelja v MAO: Ustvarjalna delavnica Izza zidov

Nedelja v MAO / 12. 12. 2021 / 11:00

Nedelja v MAO: Ustvarjalna delavnica Izza zidov

Nedelja v MAO / 12. 12. 2021 / 11:00

Na nedeljski ustvarjalnici se bomo ukvarjali z arhitekturo izza zidov in s pomočjo zvokov in giba napolnjevali prostor. Sestavili bomo pohištvo iz kartona v merilu otroka.

Ko zapremo oči, oživijo številni zvoki okrog nas. Naše prizorišče bo oder in tloris stanovanja. Z igro različnih zvočnih posnetkov in lastne igre glasov bomo odkrivali arhitekturne elemente in opremo naših sob: škripajoča vrata, dežne kaplje na oknih, drseči koraki po leseni podlagi, premikanje stola, voda v kopalnici, radijski zvoki iz sosednje sobe, brbotanje vode v čajniku in oddaljeni ulične zvoke. Na zabaven način se bomo učili branja arhitekturnega načrta in z igro domišljije opremljali svoje stanovanje.

 

V času ustvarjalne delavnice bo potekal voden ogled razstave Iščem stanovanje … Sto let organizirane stanovanjske gradnje

 

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja in fotografije.

Prijave na ustvarjalnico: izobrazevanje@mao.si

Deli
Skip to content