Nanoturizem na Dunajskem tednu oblikovanja

28. 9.—7. 10. 2018

Nanoturizem na Dunajskem tednu oblikovanja

28. 9.—7. 10. 2018

Razstava v okviru Vienna Design Week, bo predstavila različne primere ‘nanoturizma‘ izdelanih v sodelovanju z različnimi mednarodnimi oblikovalci, arhitekti in institucijami med leti 2014 – 18, vključno z njenim začetkom v sklopu mednarodne arhitekturne šole AA nanotourism Visiting School in Bienalu oblikovanja – BIO 50.

Nanoturizem je sestavljen izraz, ki označuje kreativno kritiko trenutnih okoljskih, družbenih in ekonomskih vidikov sodobnega turizma. Nanoturizem je participativna in lokalno usmerjena alternativa, ki se razvija »od spodaj navzgor« in izhaja iz specifičnih lastnosti posameznega okolja. Je orodje za spodbujanje interakcije med ponudnikom in uporabnikom s soustvarjanjem ali izmenjavo znanj. Ne gre za kvantitativni obseg, temveč za zasnovo in realizacijo družbeno odgovornih izkušenj z uporabo lokalnih virov. 

Nanoturizem je vsekakor več kot turizem – je predvsem stališče, s katerim želimo izboljšati specifična vsakdanja okolja in je strategija za odpiranje novih vidikov lokalih ekonomij.
 
Čas trajanja razstave in odpiralni časi:
Petek 28.9 – Nedelja 7.10
11:00 – 20:00 (dnevno)
 
Dogodki: 
Otvoritveni koktejl: Sobota 29.9, 19:00
Uvod, Jakob Travnik / Pozdrav gostov veleposlanice RS v Avstriji mag. Ksenija Škrilec / Pogostitev, Ekološko Vinogradništvo Rodica
 
Serija predavanj: Nedelja 30.9, 16:00 – 18:00
AA nanotourism Visiting School (Aljoša Dekleva / dekleva gregorič arhitekti), Old School Ilica (Maja Kolar, Maša Poljanec / OAZA), BIO 50 Hotel (Alessandro Fonte, Silvia Susanna), nanotourism – TU Vienna (Jakob Travnik), zaključna diskusija

 

Več>>

 

Otvoritev

Kurator:
Jakob Travnik
Sokuratorji:
Andreas Maximilian Arndt, Amanda Sperger

 

Lokacija

Festivalzentrale, Sophienspital (soba 310)
Apollogasse 19
1070 Vienna

 

Organizacija

SKICA – Slovenski Kulturno Informacijski Center v Avstriji

Deli
Skip to content