Modulart

21. 11. 2014

Modulart

21. 11. 2014

Na dogodku bodo predstavljene torbe iz modularnih enot Modulart, ki jih oblikovalka Neli Štrukelj oblikuje po inovativnem postopku ustvarjanja tridimenzionalnih form, v katerem se teme in znanja modnega in industrijskega oblikovanja ter arhitekture prepletajo in dopolnjujejo s 3D-tehnologijo in tehnologijo za hitro prototipiranje, trajnostnim razvojem in oblikovanjem za okolje.

Torba je idealno sredstvo sporočanja in pomeni alternativno možnost promocije in popularizacije vizualne umetnosti, tudi zunaj institucionalnih okvirov. Torbe iz kolekcije Modulart so sestavljene iz modularnih enot, ki jih oblikovalka Neli Štrukelj s pomočjo računalniškega programa oblikuje v tridimenzionalno formo, lasersko izreže in zgolj z zatikanjem sestavi v želeno obliko.

Izvirnost projekta se kaže v inovativnem načinu ustvarjanja tridimenzionalnih form, v katerem se prvine in znanja modnega in industrijskega oblikovanja prepletajo in dopolnjujejo z oblikovanjem za okolje in tehnologijo za hitro prototipiranje. Modularna zasnova omogoča preprosto spreminjanje oblike in funkcije ter tako razvoj številnih različic objektov. Projekt Modulart tako obravnavava aktualne teme v oblikovanju in išče rešitve za aktualne izzive urbanega okolja prek raziskovalnega in k inovacijam naravnanega pristopa. Izdelki kolekcije Modulart bodo predstavljeni na enodnevnem dogodku, kasneje pa bodo del prodajne razstave v prostorih društva Squat.
 

 

Lokacija

Društvo Squat
Križevniška 5
Ljubljana

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

www.bio.si

 

Organizacija

Neli Štrukelj

Dogodek je del spremljevalnega programa BIO 50: ZDAJ.

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/dogodki/42/2014-11-21/19-00/modulart/

Deli
Skip to content