Minimao Ustvarjalnica: Kaj je interier

2. 9. 2018

Minimao Ustvarjalnica: Kaj je interier

2. 9. 2018

Preplet arhitekture in igra vlog

Kako so meščanska stanovanja opremljali nekoč in kakšna je notranja oprema danes? Na razstavi si bomo ogledali makete in fotografije interierjev v stavbah Stanka Kristla. Spoznali bomo nekaj oblikovalskih kosov pohištva, ki so zaznamovali konec šestdesetih let ter sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. S preprostim modeliranjem iz papirja bomo izdelali miniaturno pohištvo za maketo stanovanja v merilu 1:50. Spoznavali bomo simbole za opremo in jih narisali v tloris stanovanja Kristlovega bloka v Velenju. Nato pa v večjem merilu z barvnimi trakovi poustvarili taisti tloris.

Kose pohištva iz kartona ilustratorke Anje Držanič bomo s tehniko »naredi sam« (DIY) tudi sestavili. Na zabaven način se bomo učili branja arhitekturnega načrta in z igro domišljije opremljali svoja stanovanja.

Naše prizorišče bo oder – tloris. Z igro različnih zvočnih posnetkov in lastne igre glasov bomo odkrivali arhitekturne elemente in opremo naših sob: škripajoča vrata, dežne kaplje na oknih, drseči koraki po leseni podlagi, premikanje stola, voda v kopalnici, radijski zvoki iz sosednje sobe, brbotanje vode v čajniku, bodisi oddaljeni ulični zvoki.

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja bodisi fotografije.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Informacije

Več o razstavi.

01/ 5484 282/280
izobrazevanje(at)mao.si

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content