Martina Malešič: Soseske in ulice

23. 10. 2016

Martina Malešič: Soseske in ulice

23. 10. 2016

Tokratni voden ogled po razstavi Soseske in ulice bo izvedla dr. Martina Malešič, sokustosinja razstave in raziskovalka na Oddelku za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Razstava sledi profesionalni paraboli arhitekta in intelektualca Vladimirja Braca Mušiča, ključne osebnosti povojnega urbanizma v Jugoslaviji. Predstavljeni so primeri treh paradigmatskih realizacij na področju sodobnega urbanizma iz obdobja 1967–1975. Projekti sosesk v Ljubljani (BS-7), Splitu (Split 3) in Mariboru (Maribor–Jug) predstavljajo sintezo mnogoterih urbanističnih principov, temelječih na domačih in mednarodnih izkušnjah.

Martina Malešič je študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo o arhitektih Francetu in Marti Ivanšek (2008). Leta 2013 je na isti fakulteti zaključila doktorski študij z disertacijo o pomenu skandinavskih vplivov za slovensko stanovanjsko kulturo po 2. svetovni vojni. Trenutno je zaposlena kot raziskovalka na Oddelku za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, poleg tega pa se ukvarja tudi z organizacijo različnih projektov, namenjenih preučevanju ter popularizaciji moderne arhitekture, predvsem v sodelovanju z Zavodom Trajekt.

Z vodenim ogledom v oktobru se pridružujemo Mesecu prostora 2016.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

V oktobru brezplačno!

 

Informacije

Več o razstavi.

01/ 5484 282/280
izobrazevanje(at)mao.si

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content