MADE IN: Dialog oblikovanja in obrti

25. 10. 2018

MADE IN: Dialog oblikovanja in obrti

25. 10. 2018

Projekt Made in je iniciativa, ki združuje raziskovanje, oblikovanje in dediščino ter spodbuja sodelovanje in izmenjavo znanja med obrtniki in oblikovalci. Namen projekta je revitaliziranje tradicionalnih obrti, izobraževanje oblikovalcev o materialni in nematerialni dediščini ter ustvarjanje novega, izvirnega in trajnostnega sodobnega oblikovanja.

Na uvodni konferenci projekta se bodo predstavili oblikovalci, teoretiki, podjetniki, umetniki in organizacije iz Švedske, Velike Britanije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Nemčije in Slovenije.

Predavali bodo: Alex Coles (Univerza v Huddersfieldu, VB), Ivana Fabrio (Šola za oblikovanje, Fakulteta za arhitekturo, Univerza v Zagrebu, HR), Emelie Röndhal (SE), Sanja Rotter (HR) in Marija Đorđević (Naša posla, RS).

Predstavili pa se bodo tudi zanimivi pretekli projekti s področja povezovanja oblikovanja in obrti: Anna Gudmundsdottir s projekta SPOK  Form/Design Centra, Thomas Geisler iz Werkraum Bregenzerwald, Oaza s projektom Made In Ilica ter tudi kustosinja Maja Vardjan, ki bo predstavila BIO 50 skupino Skrite obrti in Bienale oblikovanja (BIO).

Konferenca je namenjena oblikovalcem, študentom, raziskovalcem, kustosom, akademikom, podjetnikom ali upraviteljem blagovnih znamk, malim proizvajalcem in obrtnikom.

Program konference>>

Made In: Crafts-pripovedi obrti in oblikovanja je dvoletni projekt, ki ga podpira Ustvarjalna Evropa. Vodja je Muzej za umjetnost i obrt – MUO (Hrvaška), partnerji pa so še Werkraum Bregenzerwald (Avstrija), MAO (Slovenija), Oaza (Hrvaška) in Nova Iskra ter Mikser (Srbija).

 

Lokacija

SPRAT venue
Cetinjska 15
Belgrade, Serbia

 

Informacije

Več o MADE IN>>

Deli
Skip to content