Ljubljanski mestni vodnjaki

19. 11. 2014

Ljubljanski mestni vodnjaki

19. 11. 2014

Z mag. Gojkom Zupanom si bomo ogledali pomembnejše vodnjake v srednjeveškem mestnem jedru Ljubljane. Sporočamo, da so vsa mesta za ogled že zasedena.

Zbrali se bomo na Levstikovem trgu, v senci zvonika cerkve sv. Jakoba. Z Levstikovega trga bomo pot nadaljevali pod pobočje Grajskega griča in se vračali mimo Herkulovega vodnjaka na Stari trg. Pod Trančo bomo zavili na Novi trg, od tam pešačili do Neptunovega vodnjaka za stavbo SAZU. Mimo Ilirskega stebra in po Vegovi cesti bomo sprehod nadaljevali čez Kongresni trg, se spustili po Gerberjevem stopnišču na Ribji trg in zaključili pot ogleda pri Robbovem vodnjaku in Narcisovem vodnjaku.

Ogled je omejen na 30 oseb v skupini. Zbiramo prijave na izobrazevanje@mao.si‘>izobrazevanje@mao.si. Dogodek sodi v okvir programa Arhitektura v živo.

Mag. Gojko Zupan je po stroki umetnostni zgodovinar, ki se med drugim že tri desetletja ukvarja z javnim prostorom Ljubljane, z opremljanjem tega prostora, od javnih spomenikov do tlakovanj. Izdal je dve samostojni knjigi o tej problematiki: Ulično pohištvo 1800-2000 in Javna razsvetljava v Ljubljani ter vrsto člankov, povezanih s tematiko javnega prostora. Bil je tudi konservator, zadolžen za prenovo Plečnikovih mojstrovin v javnem prostoru, od tlakov Starega trga do rekonstrukcij Čevljarskega mostu in Tromostovja.

 

Vstopnina

Sporočamo, da so vsa mesta za ogled že zasedena.
brezplačno, a so obvezne prijave na izobrazevanje@mao.si

 

Organizacija

MAO

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/dogodki/138/2014-11-19/17-00/ljubljanski-mestni-vodnjaki/

Deli
Skip to content