Javna dražba pohištva razstave Simbiocen

29. 9. 2017

Javna dražba pohištva razstave Simbiocen

29. 9. 2017

Vabljeni na zaključni Simbiocenov dogodek, na katerem bosta avtorja razstave organizirala dražbo unikatnega pohištva, izdelanega iz biomase invazivnih rastlin z ljubljanskega območja. Dražba se bo odvijala v delovnem studiu avtorjev projekta, ki je opremljen s predmeti, oblikovanimi iz invazivnih rastlin. Ti prikazujejo različne stopnje predelave rastlinske surovine v končne izdelke.

Če bi želeli svoje bivalne ali delovne prostore opremiti z ročno izdelanim pohištvom, ki vas bo opominjalo na negovanje vzajemnega odnosa med naravo in ljudmi, lahko s spretnim sodelovanjem na dražbi in z malo sreče z razstave odnesete svoj kos. Stoli, klop in delovna miza iz invazivnega pajesena ali blazine, pobarvane z naravnim barvilom iz ravno tako invazivne zlate rozge, bodo na vas čakali že ta petek ob 19. uri v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

Z dražbo financiramo razvoj platforme Simbiocen in hkrati vabimo k soustvarjanju skupnostnega projekta.

Simbiocen je nomadska platforma, ki s pomočjo ustvarjalnih predlogov ozavešča o možnostih sodelovanja med različnimi živimi bitji in išče načine za spodbujanje sožitnih odnosov v kontekstih, v katerih deluje. Platforma trenutno gostuje na Fužinah, v parku in na grajskem podstrešju Muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Prostor sta avtorja projekta s pomočjo lesa invazivnega pajesena preoblikovala v delovni studio z rezidenco čebeljih panjev. V mesecu septembru sta v njem organizirala serijo dogodkov in delavnic, ki so odstirali spregledane povezave med področji čebelarstva, permakulture, podnebnih sprememb in invazivnih rastlin.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

Razstava Simbiocen.

izobrazevanje(at)mao.si
01/ 5484 282/80

 

Organizacija

Zavod Trajna
MAO

Deli
Skip to content