Italian Design Day: Design and the City of Future

20. 3. 2019

Italian Design Day: Design and the City of Future

20. 3. 2019

Italian Design Day se v približno 100 mestih po svetu obeležuje marca, tema letošnjega dneva pa je odnos med oblikovanjem in projektiranjem zapletene realnosti sodobnih mest. Tudi tokrat se bo dan že tradicionalno odvijal v MAO, na dogodku pa bodo sodelovali ambasadorji italijanskega oblikovanja Studio Park Associati iz Milana in slovenski arhitekti Gregorc/Vrhovec v polurnih predavanjih in diskusijo.

Michele Rossi je s Filippom Paglianijem ustanovitelj studia Park Associati iz Milana. Od leta 1999 se ob projektiranju ukvarja tudi s poučevanjem, saj predava na St. Martin School of Art v Londonu in na Politecnicu v Milanu. Aktivno se udejstvuje na področju arhitekture, še posebej glede tematik povezanih z urbano regeneracijo, čemur Park Associati posveča osrednjo pozornost: o tem priča celostno re-projektiranje novega sedeža podjetja Engie na območju bivše industrijske cone Bicocca.

Aleš Vrhovec je leta 1989 z Vanjo Gregorc ustanovil studio GregorcVrhovec arhitekti. Od leta 2018 je član Upravnega odbora ACE (Architects Council of Europe). Med številnimi projekti bi lahko izpostavili Slovensko hišo na zimskih Olimpijskih igrah v Pyeongchangu v Južni Koreji. Projekt na Barjanski cesti (projekt je v nastajanu), najvišjo leseno večstanovanjsko stavbo v Ljubljani, v biroju smatrajo kot simbol svoje vizije usmerjene k trajnostnemu razvoju in prostorsko inovativnemu projektiranju.

Moderatorka dogodka bo Maja Vardjan.

Dogodek poteka na pobudo italijanskega Ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje ter Ministrstva za kulturo v sodelovanju z Agencijo ICE Ljubljana, Triennale di Milano, Salone del Mobile Milano, Associazione per il Disegno Industriale – ADI in Fondazione Compasso d’Oro. Dogodek v Sloveniji organizirajo Veleposlaništvo Italije v Ljubljani, Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji v Ljubljani ter MAO.


 

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Organizacija

Italijansko veleposlaništvo v Ljubljani
Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji
MAO
 

Deli
Skip to content