Gojko Zupan: Prenavljamo!!!

16. 6. 2019

Gojko Zupan: Prenavljamo!!!

16. 6. 2019

Po razstavi Prenavljamo!!! bo vodil Gojko Zupan (Direktorat za dediščino, MK). Tokrat bo poseben poudarek na stavbnem kompleksu nekdanjega dekliškega liceja Mladika, kjer domuje Ministrstvo za zunanje zadeve RS.
 
Sprehodili se bomo skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja.
 
Razstava Prenavljamo!!! vključuje prenovljene zgradbe v Sloveniji, ki so nepogrešljiv del zgodovine mest in naselij ter nosilec lokalne ali celo nacionalne identitete. Prenove zgradb pa imajo danes še veliko širši pomen kot zgolj ohranjanje nepremične dediščine. Smotrna prenova stavbne dediščine lahko služi kot učinkovito orodje za nadzor vplivov na okolje in nepotrebnega širjenja naselij v krajino. S ponovno uporabo obstoječih zgradb zmanjšujemo porabo energije, ki je potrebna za novogradnje, predvsem pa občutno zmanjšujemo količino gradbenih odpadkov.
 
Predstavljena dela: mestni muzej v Auerspergovi palači (Ljubljana); knjižnica v gradu Ravne (Ravne na Koroškem); Moderna galerija (Ljubljana); Opera in balet (Ljubljana); Kino Park (Murska Sobota); Narodna galerija (Ljubljana); Ministrstvo za zunanje zadeve v dekliškem liceju Mladika (Ljubljana); rektorat primorske univerze v Armeriji in Foresteriji (Koper); Center urbane kulture v Kinu Šiška (Ljubljana); Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede v gradu Hompoš (Maribor); lutkovno gledališče v minoritskem samostanu (Maribor); muzej in glasbena šola v grajski pristavi (Ormož); mestna knjižnica v veleblagovnici Globus (Kranj); kongresno-kulturno središče v dominikanskem samostanu (Ptuj); ljubljanski grad (Ljubljana); Gimnazija Poljane (Ljubljana); športni center Vigor v tovarni Litostroj (Ljubljana); Grajski park (Radovljica).

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Informacije

izobrazevanje(at)mao.si

01/ 5484 282/80

Več o razstavi>>

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content