Fužinetlon 2016

6. 10. 2016

Fužinetlon 2016

6. 10. 2016

Muzej za arhitekturo in oblikovanje se je letos pridružil rekreativno-športno-kulturno-zabavni prireditvi Fužinetlon 2016, ki ga prireja skupaj s Svetom Četrtne skupnosti Moste (ČS Moste) in Društvom SPM – društvom za razvoj skupnostnih programov za mlade. Fužinetlon 2016 bo potekal v četrtek, 6. oktobra 2016, od 15.00 do 19.00 na travniku pred Domom krajanov na Preglovem trg 15. Na njem bodo sodelovale in svoje dejavnosti predstavile organizacije s področja športa, rekreacije, plesa, pohodništva, izletništva, socialnega varstva, šolstva in druge, ki delujejo v okolju ČS Moste.

Svoje razstavne in izobraževalne programe za najširšo javnost s poudarkom na lokalni skupnosti bo predstavil tudi Muzej za arhitekturo in oblikovanje. Otroci bodo skozi igro spoznavali arhitekturne teme in svojo sosesko. Za vse generacije bo potekala delavnica filcanja, na kateri bomo z mokro tehniko polstenja volne ustvarili oblikovno zanimive unikatne izdelke.

Muzej bo na kratko predstavil tudi razstavo Skupni prostori, ki je del mednarodne platforme Future Architecture. Skupni prostori so serija instalacij v okolju Novih Fužin v obliki petih teras iz opeke, ki so bile zasnovane z namenom razvoja in krepitve različnih načinov uporabe javnega prostora; prostor za srečanja, razmišljanja, prireditve ali strukture za posedanje. Ob Fužinatlonu bo ena od njih služila kot oder dogajanja.


Vljudno vabljeni na prijetno popoldne, druženje in gibanje v soseski Fužine!

 

Lokacija

travnik pred Domom krajanov
Preglov trg 15
Ljubljana

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

01/ 5484 282/280
izobrazevanje(at)mao.si

V primeru dežja bo prireditev prestavljena na četrtek, 13. oktober 2016.

 

Organizacija

MAO
Četrtna skupnost Moste
Drušvo SPM

Deli
Skip to content