Future Architecture: razpis za ideje PODALJŠAN do 31.12.

Future Architecture: razpis za ideje PODALJŠAN do 31.12.

Bistvo arhitekture je, da riše možne boljše prihodnosti. 14 evropskih organizacij se je povezalo v skupno platformo z namenom odpreti razpravo ter poiskati vizije posameznikov in skupin, ki bodo oblikovale prihodnost arhitekture v Evropi.

Platforma Future Architecture objavlja mednarodni razpis za ideje. Prizadevne posameznike različnih poklicev in disciplin vabimo, da svoj pogled na družbene, okoljske, gospodarske in oblikovalske potenciale arhitekture predstavijo kar najširši javnosti širom Evrope ter razkrijejo svoje ideje o arhitekturi danes in v prihodnosti. Razpis je odprt za arhitekte, urbaniste, inženirje, umetnostne zgodovinarje, kustose, krajinske arhitekte, oblikovalce, umetnike, filmarje in ostale talentirane strokovnjake, ki razmišljajo, raziskujejo in sodelujejo pri oblikovanju našega življenjskega okolja.

Platforma temelji na družbenem poslanstvu evropske arhitekture kot kulturne sile s potencialom za preobrazbo in izboljšavo kakovosti našega bivanja. Pridružite se raziskovanju in vzpostavljanju arhitekture kot dejavnosti, v središču katere so ljudje in je hkrati sposobna reševati probleme, ki presegajo zgolj gradnjo.

Razpis za ideje se bo zaključil 31. decembra 2015. Člani platforme in javnost bodo do 20. januarja 2016 na podlagi oddanih idej izbrali kandidate, ki bodo pomagali graditi nove in privlačne vizije prihodnosti arhitekture ter sodelovali na razstavah in dogodkih muzejev in festivalov, članov platforme Future Architecture. Izbrani kandidati bodo povabljeni k sodelovanju na otvoritveni konferenci 18. – 20. februarja 2016 v MAO (Muzej za arhitekturo in oblikovanje), Ljubljana, kjer bodo svoje ideje in vizije osebno predstavili članom platforme ter širši javnosti. Na podlagi predstavitve idej bo izbrano omejeno število udeležencev, ki bodo postali del Future Architecture programa razstav, konferenc, predavanj in delavnic. Ta se bo odvijal med 1. marcem in 31. oktobrom 2016 na objavljenih prizoriščih po Evropi.

Platforma bo izbranim prijaviteljem krila stroške potovanja znotraj Evrope in stroške nastanitve na otvoritveni konferenci. Člani platforme pa bodo za izbrane, ki bodo sodelovali na programih, krili stroške potovanja znotraj Evrope in nastanitev. Za svoje sodelovanje bodo izbrani sodelujoči prejeli tudi honorar.

Prijavite se lahko, če:
• ste na prvi dan razpisa mlajši od 40 let,
• lahko dokažete strokovne dosežke (dela, naročila, razstave, publikacije, ocene, štipendije, nagrade),
• vaše zadnje delo ni staro več kot 2 leti,
• vaše delo še ni bilo splošno uveljavljeno ali prepoznano s strani kritikov, kustosov ali drugih strokovnjakov (iščemo prihajajoče in razvijajoče se talente, ki še niso doživeli širše prepoznavnosti v Evropi).

Prijave na:
Future Architecture

Sodelujte v izmenjavi idej

Na spletni strani Future Architecture lahko za svojo najljubšo idejo oddate svoj glas in avtorju ali avtorjem zagotovite udeležbo na februarski Matchmaking konferenci v Ljubljani!

 

Informacije

info(at)futurearchitectureplatform.org

 

Povezava
http://futurearchitectureplatform.org/

Deli
Skip to content