Eko dan

1. 9. 2018—25. 6. 2019

Eko dan

1. 9. 2018—25. 6. 2019

Eko dan v MAO je namenjen spoznavanju in učenju ozaveščanja o okolju in trajnostnemu razvoju, skrbi za ohranitev in vzpostavitev naravnega ravnovesja okolja, h kateremu lahko pripomore urbano načrtovanje in razvoj. S pripravljenimi delavnicami želimo učence in dijake spoznati s trajnostnim vidikom oblikovanja okolja.

Učenci in dijaki se bodo peš odpravili po Secesijski ali Plečnikovi Ljubljani (90 minut), spoznavali arhitekturno in zgodovinsko dediščino mesta in vlogo pešačenja ter peščev v mestu. Na gradu Fužine si bodo ogledali razstavo aktualno razstavo (60 minut) ter naravovarstvene plakatne akcije. Nato bodo učenci v okolici grad Fužine ob delavnici (Ne)Skrite vodne poti (60 minut) spoznavali, čemu služijo hidranti, od kod pride voda v mesto in skozi katere postopke mora, da jo lahko pijemo iz domače pipe. Zanimalo nas bo, kam potuje odpadna voda iz naših kuhinj in kopalnic, naučili pa se bomo tudi, kako ohraniti vodo čisto in kako z njo varčevati. Spregovorili bomo tudi o reki ob gradu, kjer so nekoč stali mlini in žage, še danes pa tu deluje hidroelektrarna. Ustvarjalnico bomo zaključili z nekaj poskusi z vodo, ki bo zaključila Eko dan.

Eko dan lahko prilagodimo željam in potrebam vaših učencev in dijakov z različnim naborom delavnic s povdarkom na trajnostni vidik arhitekture, oblikovanja in urbanizma.

Priporočene delavnice:
(Ne)skrite vodne poti, Ko se srečata ekologija in poezija

Več o možnih delavnicah.

Starostna skupina

V5+, OŠ/ 1, 2, 3, SS

 

Informacije

Natalija Lapajne, Elizabeta Petruša Štrukelj
T: 01 548 42 82/80/70
E: izobrazevanje@mao.si

Izobraževalni program >>

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content