Društvo Morigenos: Delfini v slovenskem morju

13. 4. 2017

Društvo Morigenos: Delfini v slovenskem morju

13. 4. 2017

V okviru spremljevalnega programa ob razstavi Končna postaja: morje? se bomo podali na voden sprehod ob slovenski obali – od Fiese do Pirana –  z raziskovalko Ano Hace iz slovenskega društva za morske sesalce Morigenos.

Na sprehodu ob obali bomo govorili o naravnih znamenitostih, kot so sladkovodna jezera v Fiesi ter Mesečev zaliv in flišni klif, ki sta del Naravnega rezervata Strunjan, predstavljene pa bodo tudi kulturne znamenitosti tega območja, Krajinski park Sečoveljske soline in školjčišče, ki ga bomo na poti tudi videli. Obenem bo to priložnost, da se seznanimo z delom društva Morigenos ter izvemo več o Slovenskem projektu za delfine.

Predvidoma ob 18.45 bomo prispeli v Piran, kjer se bomo povzpeli do cerkve sv. Jurija, od koder se odpira fantastičen razgled na naše morje. Zato je tu glavna kopenska opazovalna točka društva Morigenos, s katere s pomočjo daljnogledov iščejo delfine. Tudi mi bomo spoznali, kako poteka iskanje delfinov s kopnega ter se v njem tudi preizkusili. Ob tem pa bomo prisluhnili zanimivostim o delfinih ob slovenski obali.

Naš sprehod bomo zaključili ob 19.30, ko se bomo podali v osrčje Pirana in srečanje zakrožili z družabnim pogovorom v mestni kavarni.

Ana Hace je aktivna članica društva Morigenos od leta 2005 in raziskovalka na Slovenskem projektu za delfine. Izkušnje z raziskovalnim delom je pričela nabirati na raziskovalnem taboru društva Morigenos, ki jih zadnjih nekaj let tudi uspešno vodi. Znanje o morskih sesalcih in morju med drugim pridobiva na mednarodnih konferencah in ekspedicijah po Mediteranu.

          

 

Lokacija

Začetek ogleda: Fiesa, pred Hotelom Barbara

 

Vstopnina

brezplačno
Obvezne so prijave: izobrazevanje(at)mao.si.

 

Informacije

izobrazevanje(at)mao.si.

01/ 5484 282/80

 

Organizacija

MAO
Društvo Morigenos
Pomorski muzej Sergej Mašera Piran

Deli
Skip to content