dr. Boris Leskovec: Iskalca in Na brzicah življenja

30. 1. 2018

dr. Boris Leskovec: Iskalca in Na brzicah življenja

30. 1. 2018

Vabimo vas na predstavitev dokumentarno igranega filma RTV Slovenija z naslovom Iskalca, scenarista prof. dr. Borisa Leskovca in soscenaristke, režiserke mag. Alme Lapajne ter monografije Na brzicah življenja.

Najprej si bomo ogledali film, ki traja 75 minut, sledil bo komentar in pogovor z gledalci, nato pa bo še predstavitev monografije, ki je nastala na podlagi raziskovalnega dela arhitekta prof. dr. Borisa Leskovca. Gre za 155 strani obsežno in bogato ilustrirano monografijo, kjer je v 24 tematsko in časovno zaokroženih poglavjih predstavljeno 136 fotografij iz slovenskih in avstrijskih arhivov, 9 portretnih skic Helene Kottler Vurnik, 10 vrhunskih karikatur arhitekta Boruta Pečarja, 8 faksimilov originalnih pisem različnih avtorjev in nekaj deset pisem iz osebne korespondence družine Vurnik.

Med literaturo in pisnimi viri je navedeno 136 del različnih avtorjev, upoštevano 19 različnih virov fotografij, likovnih del in pisem ter obsežni dnevniški zapiski Ivana Vurnika.

V monografiji sta dragocena prispevka vnukinje Mirjane Žumer Pregelj in umetnostnega zgodovinarja dr. Damjana Prelovška ter uvodnik akademika Milčka Komelja. Monografijo je oblikoval Andrej Mahovič, jezikovni pregled pa je opravila Nada Šumi.

Izdajatelj monografije je podjetje Arhitektura in svetovanje, izdajo knjige pa je med drugimi podprl tudi Muzej za arhitekturo in oblikovanje.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2
Ljubljana

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

infobio(at)mao.si
01/ 54842 74

Deli
Skip to content