Design Biotop: Marco Steinberg

20. 11. 2015

Design Biotop: Marco Steinberg

20. 11. 2015

Design Biotop vključuje različne pristope v iskanju sistemskih rešitev, ki temeljijo na oblikovalskem mišljenju kot strateškem orodju za spremembe. Dogodek poudarja iskanje rešitev z med sektorskim sodelovanjem in povezovanjem različnih pristopov. Design Biotop je oblikovalska platforma, ustanovljena z namenom iskanja presečišč med različnimi družbenimi nivoji in promoviranja oblikovalskega pristopa pri reševanju družbenih, političnih in ekonomskih problemov.

Gost letošnjega Design Biotopa bo priznani finski strokovnjak s področja sistemskega oblikovanja (system design) Marco Steinberg s predavanjem z naslovom Redesigning Our Future / Cities, government, innovation.

Steinberg je ustanovitelj finske organizacije za strateško oblikovanje Snowcone & Haystack, bivši direktor za strateško oblikovanje na Finskem skladu za inovativnost (Sitra) ter profesor na Harvard Design School (1999-2009). Je zagotovo eden izmed vizionarjev sodobne družbe. Njegova razmišljanja in pristopi k sistemskih rešitvam so izzivalna in inspirativna. Je eden tistih ljudi, ki ima sposobnost odpiranja možnosti in rešitev. Njegove izkušnje so neprecenljive za vsakogar, ki ga zanimajo sistemski pristopi in celostne rešitve ne glede na sektor ali področje dela.

Design Biotop platforma nastaja pod okriljem organizacije Tretaroka.

Več o trodnevnih dogodkih letošnjega Design Biotopa.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

Obvezne so prijave na Design Biotop!

 

Informacije

Predavanje bo potekalo v angleščini.

infobio(at)mao.si
01 548 42 80/70

 

Organizacija

Tretaroka

Deli
Skip to content