Dan brez avtomobila

Delavnica / 22. 9. 2022 / 15:00

Dan brez avtomobila

Delavnica / 22. 9. 2022 / 15:00

Na sedaj že tradicionalni Dan brez avtomobila vas vabimo na dogodke fužinskih ustanov, ki se bodo odvijali na intervencijski poti med Brodarjevim in Rusjanovim trgom. Četrtna skupnost Moste ta dan zapira pot za ves motorni promet in s tem ozavešča o pomenu urejenega prometa v naselju in dobrobitih, ki jih ima za skupnost.

 

15.00 – 18.00   MAO se dogodku pridružuje z delavnicami za otroke in odrasle

 

Lokacija: križišče intervencijske poti z Rusjanovim trgom

 

DELAVNICA #1

Soseska Nove Fužine je premišljeno načrtovana, zgrajena v modernističnem duhu, z obilico zelenih in rekreativnih površin ter infrastrukturo, ki je potrebna za kakovostno bivanje. Glavna kvaliteta Fužin je njihova povezanost z naravo, zato je cesta umaknjena na rob soseske, za nujne primere pa urejena intervencijska pot, ki povezuje osrednje osi naselja. Na delavnici bomo s pomočjo zemljevida govorili o urbanizmu Fužin. Udeleženci bodo lahko označili mesta, ki jih motijo in podajali predloge za izboljšavo. Zbrane predloge bomo predali predstavnikom Četrtne skupnosti Moste.

 

DELAVNICA #2

V okviru delavnice Nariši si kolesarsko pot se bodo otroci preizkusili v vlogi urbanistov in mestnih načrtovalcev. Pogovarjali se bomo kako se premikajo po naselju in na zemljevidu označili kolesarske in pešpoti ter mesta, ki so jim najljubša in jih je nujno potrebno ohraniti. Zbirali bomo predloge za nove kolesarske in pešpoti ter se prepustili domišljiji. Z Lego kockami bodo lahko otroci zgradili svojo idealno sosesko.

 

Udeležba na delavnicah je brezplačna! 

 

Dogodek je pripravljen v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Moste in je del programa Evropskega tedna mobilnosti.

 

Deli
Skip to content