Dan Adlešič: Daleč, tako blizu

9. 7. 2017

Dan Adlešič: Daleč, tako blizu

9. 7. 2017

Sedem multidisciplinarnih skupin pod vodstvom mednarodnih gostujočih  oblikovalcev v dialogu s sedmimi slovenskimi strokovnjaki je dobilo  nalogo, da raziščejo specifične lokacije po Sloveniji, kot so sodobne  ruševine, podeželje, jame, gozd, zapuščena industrijska območja, Alpe in  Sredozemsko morje ter jih uporabijo kot platforme za diskusijo o  splošnem stanju sodobne družbe.

Vodstvo omogoča podrobnejši  vpogled v proces dela posameznih skupin, v razmišljanja avtorjev, kustosinj in drugih strokovnjakov ter soustvarjalcev letošnjega bienala.

Tokratnemu  vodstvu po razstavi Daleč tako blizu z Majo Vardjan (kustosinja bienala) se bosta pridružila Dan Adlešič ter Andrej Detela, ki sta sodelovala pri epizodi Sprostitev podzemlja in predstavila svoj vidik sodelovanja na letošnjem bienalu.

Vodenem ogledu v MAO sledi obisk Županove jame pri Grosupljem in ogled instalacije skupine Sprostitev podzemlja z Danom Adlešičem, ki je avtor svetlobne instalacije v Županovi jami.

→ 11.00
Vodstvo po razstavi Daleč, tako blizu z Majo Vardjan (kustosinja bienala) in Danom Adlešičem iz epizode Sprostitev podzemlja
→ 13.00
Avtobusni prevoz: parkirišče MAO–Županova jama, predvidena vrnitev pred MAO ob 16.30.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Informacije

Več >>

izobrazevanje(at)mao.si
01/ 5484 282/80

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content