Blind Date o mirujočih gradbiščih

24. 9. 2015

Blind Date o mirujočih gradbiščih

24. 9. 2015

Blind Date je poseben format srečanja, ko se mladi arhitekti, urbanisti in drugi strokovnjaki srečajo prvič ter skušajo skupaj najti odgovore na pereča vprašanja mesta.

O problematiki več desetih zapuščenih gradbišč v Ljubljani bodo na pogovoru v MAO sodelovali izbrani finalisti natečaja: Jason Hildefort (Nizozemska) Tomaž Pipan in Georg Hubmann (Slovenija, Nemčija) ter Giulia Carabelli in Ursula Dimitriou (Velika Britanija).

Izbrane skupine finalistov bodo v četrtek, 24. septembra, obiskale lokacije mirujočih gradbišč v Ljubljani in se udeležile delavnice pod vodstvom KUD Obrat. Na večernem pogovoru v MAO bodo predstavili ideje in rešitve za reanimacijo teh gradbišč v mestu.
Kakšno je vaše stališče o mirujočih gradbiščih? Pridružite se nam in delite z nami vašo izkušnjo!

Na natečaj za sodelovanje na dogodku Urban Realities/ Blind Date so junija prišle številne prijave iz več kot desetih evropskih držav. Ob treh skupinah finalistov bodo ob pogovoru v MAO po izboru žirije s predstavitvami video materiala o mirujočih gradbiščih sodelovali tudi ONYA collective (Izrael), Nicolas Ziesel (Francija), Heide Schicht in Astghik Der Sakarian ter Marcus Taxer in Patrick Jaritz (Avstrija), Giulio Margeri (Nizozemska), Andreas Meyer (Austria)  ter Radostina Radulova in Deniza Radulova (Nemčija).
Serija pogovorov Blind date, ki že več let poteka po različnih mestih po Evropi, tako prvič prihaja tudi v Ljubljano.

Partnerji projekta so platforma za evropsko arhitekturo Wonderland, KUD C3 in MAO.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

T: 01 5484 280/74
E: infobio@mao.si

 

Organizacija

Wonderland
KUD C3
MAO

Deli
Skip to content