BIO50}hotel: Proces je izdelek

30. 11. 2014

BIO50}hotel: Proces je izdelek

30. 11. 2014

Emilio Leo (kreativni direktor lanificio Leo) in Gianluca Seta (umetniški direktor), gosta BIO50}hotela skupine BIO 50 Nanoturizem, bosta predstavila koncept novega kataloga Lanificio Leo, najstarejšega tekstilnega obrata v Kalabriji v Italiji.

Knjiga pripoveduje zgodbo te italijanske tekstilne tovarne od leta 1879 do danes in se osredotoča na idejo, da je proces v enaki meri pomemben kot rezultat. Gre za zgodbo o ljubezni do inovacij, starejših in sodobnih tehnologij, v kateri se združujeta tekstil in tisk najvišje kvalitete. Knjiga je posvečena vsem s strastjo za obrt in zaupanje v prihodnost manufaktur.

Lanificio Leo
je inovativen primer podjetniške kulture. Ustanovljen leta 1873, je tekstilni obrat Lanificio Leo prva proizvodnja tekstila v Kalabriji v Italija, v regiji, bogati z materialom, znanjem obrtnikov in mojstrov v umetnosti volne, kar je spodbudilo njegov razvoj.

BIO50}hotel je začasen hotel, ki sta ga vzpostavila Alessandro Fonte in Silvia Susanna iz skupine Nanoturizem, znotraj Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) kot del programa BIO 50, 24. bienala oblikovanja v Ljubljani.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2
Ljubljana

 

Informacije

http://bio50hotel.tumblr.com/
 

 

Organizacija

www.bio.si

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/dogodki/144/2014-11-30/11-00/bio50hotel-proces-je-izdelek-emilio-leo-in-gianluca-seta-nanoturizem/

Deli
Skip to content