BIO 26. Deljeno znanje: Carlos Campos, Naključnostni stroj

13. 11. 2019—9. 2. 2020

BIO 26. Deljeno znanje: Carlos Campos, Naključnostni stroj

13. 11. 2019—9. 2. 2020

Naključnostni stroj odpira vrata novim oblikam informacij, performativni geometriji, poetičnemu ponavljanju, drugi lepoti, drugemu védenju. Ne-matematične naključnosti. Ni odvisen od algoritmov ali funkcij, temveč je stroj, ki deluje glede na kontekst, lastno energijo, omejitve ali fizične zmožnosti, tukaj in zdaj. Lahko postane arhitektura, oblikovanje, geometrija ali umetnost. 

Razstavljene Ne-Upodobitve, ustvarjene s črtami, so oblike izražanja, ki se upirajo formalnim opredelitvam. Črta, uporabljena kot orodje za »risanje«, opušča vsako namero, da bi kaj predstavljala. Postane izvor in zaključek, vzrok in posledica.
 
Carlos Campos se zadnjih deset let ukvarja z oblikovanjem, izdelavo in upravljanjem t.i. naključnostnih strojev za risanje. S študenti v Argentini, Nemčiji in Italiji je najprej začel s preprostimi igračami na baterije, kar je generiralo fascinantne ne-upodobitve. Na razstavi v Steklenem atriju najdemo polega Camposovega osebnega dela tudi risbe nastale na Univerzi Buenos Aires (Argentina), na Univerzi Vanvitelli (Italija) in na Inštitutu za arhitekturo Dessau (Nemčija).
 
Razstava je del spremljevalnega programa letošnjega bienala oblikovanja, BIO 26 | Skupno znanje.

 

Lokacija

Stekleni atrij Mestne hiše, Mestni trg 1, Ljubljana

 

Vstopnina

brezplačno 

Deli
Skip to content