Agnes Momirski: New Moon Cacao Ritual

29. 8. 2019

Agnes Momirski: New Moon Cacao Ritual

29. 8. 2019

Ob razstavi Witches Sisterhood je Agnes Momirski oblikovala zdravilni ritualni performans, ki bo potekal 29. avgusta v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. 

Na ta magični večer nove lune se skupaj potopimo v ritualno zavest, ritmično gibanje, magično razmišljanje in si zagotovimo alternativno prihodnost, ki jo zaznamujejo čutnost, enotnost, blaginja in sozvočje z luninimi cikli.

Poglobljena izkušnja
V ambientalnem okolju ritualna uprizoritev vabi gledalca, da se prepusti blagodejnemu svetu ritma, glasu in vizualnih upodobitev. Navzočim se ponudi zdravilni kakao, medtem ko jih glas usmerja v vodeno meditacijo in nagovarja notranje (ženske) arhetipe.
 
Sozvočje z luninimi cikli
Faza prazne lune je čas za ponoven zagon in nov začetek; je čas, ko sami sebe obredno spomnimo, da ves čas nastajamo in posledično nismo nikoli dovršeni. V človeški naravi je, da znotraj sebe nenehno pogajamo med deli sebe, medtem ko se gibamo med srcem in umom, materijo in duhom, človekom in strojem, virtualnim in resničnim.
 
Postopek integracije naših neločljivo povezanih dvojnosti in notranjih arhetipov je brezkončen ekstatični ples, zdravilni ritual, medzvezdno potovanje.
 
Ta večer bomo kolektivno zastavili obredni namen, ga predali vesolju ter si zagotovili prihodnost, v kateri nismo več pogojeni z linearnih mišljenjem ali hegemonskimi silami, ter zaživeli z novo mero intuitivnega in magičnega zavedanja.
 
Čas trajanja performansa: 30 min
 
Ritual je zasnovala Agnes Momirski (interdisciplinarna umetnica, oblikovalka ritualov, pisateljica).
Oblikovalec glasbe: yEs!yEs! (AN3, komponist in zvočni umetnik)
Spletna stran: www.agnesmomirski.com
Instagram:: @agnes_momirski
 
MEDITACIJSKA ATMOSFERA NA RAZSTAVI
Umetnica Agnes Momirski je v sodelovanju z Janjo Videc pripravila meditacijsko-glasbeni video, ki bo spremljal razstavo. Gledalci se lahko sprostijo v udobnem okolju in se potopijo v ritem, ritualno zavest in notranji jaz.
 
O UMETNICI IN OBLIKOVALKI RITUALA
Agnes Momirski je interdisciplinarna umetnica, pisateljica in performerka, ki deluje v Rotterdamu in v Ljubljani.
 
Njeno raziskovalno in umetnisko delo preučuje človekovo stanje duha in uma v globalnem tehnološkem okviru, skozi filozofske, antropološke, metafizične in astrološke poglede. Z multimedijskimi vizualnimi, glasbenimi in zvočnimi sodelovanji, se zavzema za ozaveščanje o duševnem zdravju, radikal self-care, ter za oživitev alkemičnega pogleda na svet.
 
Trenutno se Agnes osredotoča na ustvarjanje obrednih glasbenih nastopov in meditativnih branj, s katerimi obuja arhaične in arhetipske poglede ter zdravilno neo-ritualno zavest.
 
Leta 2019 je skupaj z Georgio Kareolo soustanovila Specter, raziskovalno mrežo za interdisciplinarne dogodke in umetniška sodelovanja; skozi katerega preučuje duševne in duhovne implikacije tehnološkega napredka.
 
Agnes je magistrirala na Royal College of Art (London, 2014), BA pa je prejela na Willem de Kooning Academie (Rotterdam, 2012). Njeno delo je pred kratkim prikazano v Kunstverein Hamburg; Roodkapje Rotterdam; Singularity nowj na EDAF 2018; The Wrong 2017; Kiblix 2017; Prospects and concepts, Art Rotterdam 2018; Tent Rotterdam, Muzej De Pont, Museo Alicante in drugi.
 
 

 

Lokacija

MAO, Rusjanov trg 7, Ljubljana

Prijave na naslov

 nikola.pongrac@mao.si

 

Organizacija

MAO 

Deli
Skip to content