Trieste Contemporanea 2018: odprti poziv!

Trieste Contemporanea 2018: odprti poziv!

Objavljen je odprti poziv za 13. izdajo mednarodnega oblikovalskega natečaja Trieste Contemporanea, katerega cilj je prestaviti nabor oblikovanja in oblikovalcev iz držav Srednje-vzhodne Evrope.

Letošnja izdaja temelji na dvoletnem projektu Harbour for Cultures (H/C), ki se ukvarja z že desetletja zapuščenim in propadajočim tržaškim pristaniščem Porto Vecchio. H/C deluje kot inkubator, kjer kustosi, umetniki in profile različnih disciplin reinterpretirajo običajne funkcije pristanišča, da ta postane prostor med prihodom, pripadnostjo in odhajanjem, prostor, kjer se, namesto izmenjave blaga, vrši izmenjava kultur.

H/C tako s Trieste Contemporanea vključuje tudi oblikovalce, da se s svojimi deli pridružijo raziskovanju te utopije – sodelujoči so vabljeni, da ustvarijo izviren in inovativen predmet za “pristanišče kultur“.

Na pozivu lahko sodelujejo oblikovalci rojeni v državah članicah Srednje evropske iniviative (CEI): Albanija, Avstrija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Češka, Črna Gora, Hrvaška, Italija, Makedonija, Madžarska, Moldova, Poljska, Romunija, Slovaška, Srbija, Slovenija in Ukrajina. Letos pa lahko sodelujejo tudi oblikovalci rojeni v Estoniji, Nemčiji, na Kosovu, Latviji, Litvi in Turčiji.

Med vsemi prispelimi prijavami bo posebna žirija podelila štiri denarne nagrade, višina glavne nagrade je 4000€.

Rok za prijavo je 15 julij, nagrajenci bodo objavljeni na spletni strani Trieste Contemporanea najkasneje 31. julija, nagrade pa bodo podeljene na posebni slovestnosti v septembru.

Več>>

Deli
Skip to content