Steklarna Hrastnik in svetilka Harmony

Steklarna Hrastnik in svetilka Harmony

V Steklarni Hrastnik steklo proizvajajo vse od leta 1860. Dolgoletno tradicijo izdelave stekla je v zadnjih letih dopolnila sodobna tehnologija, s katero izdelujejo unikatne, inovativne in tehnološko zelo zahtevne steklarske izdelke v embalažnem, namiznem in razsvetljavnem steklu. Svojo strast do razvoja in proizvodnje sodobno oblikovanih steklarskih izdelkov uresničujejo v inovativnem okolju, saj neprestano spodbujajo napredek proizvodnje in rast ter motiviranost sodelavcev. Poslovne partnerje podpirajo  z doslednim spoštovanjem njihovih želja in potreb. Danes tako izdelujejo eno najbolj kakovostnih stekel na svetu.

Prilagodljivi in vrhunski v svoji niši
Predstavljajte si briljantno čisto steklo z leskom kristala, ki ima več kot petnajst desetletij dolgo tradicijo. Dodajte mu nenehen razvoj, posluh za oblikovanje, skrbno izbrane surovine, prilagodljivost željam stranke in izjemno znanje zaposlenih – vse to je garancija za kupca, da bo dobil tehnološko in kakovostno dovršen izdelek z dolgo življenjsko dobo. Kljub temu, da Steklarno Hrastnik odlikuje nadvse sodobna proizvodnja, še vedno skrbno neguje znanje ročne izdelave. Steklopihalci še vedno znajo pričarati unikatne izdelke skozi steklarsko pipo in so poznani kot izurjeni steklarski mojstri.

Kakovost je na prvem mestu
Ste vedeli, da iz Hrastnika dobavljajo izdelke za svetovno priznana podjetja, kot so med drugim Hennessy, Finlandia, Leonardo, Villeroy & Boch, Bacardi in Heineken? Brez neprestanega napredka je težko ohranjati konkurenčnost na zahtevnem globalnem trgu, zato Steklarna Hrastnik neprestano išče izboljšave. Z vlaganji v raziskave in razvoj raziskuje nove načine za izboljšanje lastnosti steklarskih izdelkov, povečanje trdnosti in sijaja stekla ter izboljšanje obstojnosti končnega izdelka. Njihovi kozarci iz namiznega programa tako, na primer, zdržijo tudi do 3.000 pranj v pomivalnem stroju brez ene same praske.

Inovacije in prilagajanje željam naročnikov v izdelovanju stekla
Dodano vrednost za izdelke v Steklarni Hrastnik ustvarjajo z različnimi inovacijami, kot so povezanje stekla in plastike v ročaju pivskega kozarca Gripit, ali pa v kolekciji Stephanie unsquare, kjer z uporaba naravnih zakonitosti preprečuje, da bi kaplje olja ali kisa stekle na mizo. Izdelali so inovativni kozarec Celzyum, ki z revolucionarno tehniko hlajenja pijače ohranja pijačo hladno do 30 minut, pri čemer zunanjost kozarca ni hladna na dotik. Imajo kolekcijo Crystal like – kot že samo ime pove, je to kolekcija kozarcev z videzom kristala. Kolekcijo so lahko razvili zaradi visoke kakovosti njihovega stekla, ki dosega sijaj kristala. Prednost te kolekcije pred pravim kristalom je v tem, da lahko kozarce iz serije Crystal like peremo tudi v pomivalnem stroju. Med ostalim ponujajo tudi inovativne oblike karaf z lesenimi zamaški, ki so sicer precej netipični za karafe, ročno izdelane sestavljanke iz steklenih puzzlov in nove ročno izdelane luči v različnih barvah. Če pa stranka želenega izdelka ne najde v njihovi široki ponudbi, pa ga tudi razvijejo in izdelajo po njenih načrtih.

Več o Steklarni Hrastnik in njenih kolekcijah.

 

Povezava
http://www.steklarna-hrastnik.si/

Deli
Skip to content