Sodelujte v delavnicah Future Architecture Festivala

Sodelujte v delavnicah Future Architecture Festivala

Pridružite se Anji Humljan na participatorno čutno usmerjeni delavnici, raziskujte biološke materiale z Esen Gökçe Özdamar na Bioplarch delavnici ali v delavnici Skupni prostori javne prostore ljubljanskih modernističnih sosesk s Planom Comun. Udeležba je brezplačna, delavnici Bioplarch in Skupni prostori bosta potekali v angleškem jeziku.

Prijavite se lahko po elekrtonski pošti na Arhitektura je človeška
Jože Plečnik in Urbana joga

24 Sep ob 10.00, center Ljubljane
Na delavnici boste uporabili čutila in čuječno meditacijo v gibanju, ki vam bo približala popolnoma nov svet arhitekture. Dotik je osnova naših čutil. Z manipulacijo, vdihavanjem, poslušanjem in okušanjem bomo odkrili čutno stran arhitekture, ki jo vsi pogosto spregledamo. Čuječna meditacija lahko z nekaj vaje dvigne vaš nivo koncentracije, razjasni vaše misli in vam da globlji občutek prostora. Vse to informira inovativne pristope k arhitekturi in oblikovanju.
Štiriurna delavnica Urbane joge odpira doživljanje Plečnikove arhitekture s čutno meditacijo v gibanju. Skozi različne faze zavedanja telesa v prostoru bomo sledili dražljajem arhitektovih prostorskih intervencij.
organizator: Copenhagen Architecture Festival
mentorica: Anja Humljan (The Urban Yoga), vodi: Natalija Lapajne, kustosinja MAO

Bioplarch
25-27 Sep ob 11.00, MAO
Delavnica Bioplarch je namenjena udeležencem s področja arhitekture, oblikovanja ali drugih disciplin ter prinaša aktivno izkušnjo občutka materiala in razumevanje narave materialov iz bioplastike. Pričakuje se, da udeleženci razumejo haptično zaznavanje na različnih nivojih, od raziskav do proizvodnje. Delavnica vključuje spoznavanje in razvijanje oblikovalskih procesov, delo z materiali na bio osnovi in njihovo spreminjanje v haptične površine, raziskovanje tem na področju trajnosti in iskanje »novih« materialov za bolj zeleno in trajnostno prihodnost.
organizator: Tirana Design Week / POLIS University Tirana
mentorica: Esen Gökçe Özdamar

Skupni prostoriDelavnica je že zapolnjena!
25-27 Sep ob 11.00, MAO
Na delavnici bomo obravnavali javne prostore v modernističnih soseskah Ljubljane. Udeleženci se bodo ukvarjali z vprašanjem, kako vzpostaviti, spodbujati in okrepiti različne rabe javnega prostora ter ustvariti njihova specifična razmerja z okolico. Razvili bodo predloge, ki bodo nadgradili zapuščene in malo rabljene javne prostore v ljubljanskih soseskah.
organizator: Museum of Architecture and Design (MAO)
mentorja: Felipe De Ferrari, Kim Courrèges (Plan Común)

Več o Future Architecture Festivalu.

 

Povezava
http://www.mao.si/Novice/Sodelujte-v-delavnicah-Future-Architecture-Festivala.aspx

Deli
Skip to content