Slovensko oblikovanje se predstavlja v Budimpešti

Slovensko oblikovanje se predstavlja v Budimpešti

Razstava Design Without Borders bo na ogled med 14. junijem in 28. avgustom v New Budapest Gallery (Bálna) v Budimpešti. Razstava je rezultat neodvisne iniciative dveh strokovnjakov na tem področju, oblikovalke Szilvie Szigeti in Tamása Radnóti in je del programa Budapest Summer festivala.

Na ogled bodo dela več kot 100 oblikovalcev iz 9 evropskih držav. Ob izdelkih oblikovalcev iz regije – Češke, Poljske, Madžarske in Slovaške, si bodo oblikovalci lahko ogledali pohištvo, tekstil in produkte avstrijskih, nemških, romunskih, švicarskih in tudi slovenskih oblikovalcev. Ob izdelkih masovne produkcije bodo razstavljeni tudi unikatni izdelki.

Na letošnji razstavi, ki širše raziskuje področje oblikovanja in vključuje inovativne in sveže projekte, ki na edinstven način interpretirajo oblikovanje, se bo s svojimi deli predstavilo pet slovenskih oblikovalcev: Katja Burger, Tjaša Bavcon, Jasmina Ferček (Oloop Design), Dejan Pfeifer (Studio Drevo), Kristjan Jarni (fotograf), Martina Obid Mlakar in Tilen Sepič. Omenjeni oblikovalci so bili izbrani med tistimi, ki jih je Center za kreativnost skupaj z MAO nominiral za vključitev v razstavo.

V sklopu otvoritvenega dne, 15. junija, bo v New Budapest Gallery vodja BIO Maja Šuštaršič predstavila najstarejši bienale oblikovanja na svetu BIO.

Več o konceptu razstave in sodelujočih oblikovalcih>>

 

Povezava
http://www.czk.si/?m=news&id=32

Deli
Skip to content