Razpis za Evropsko nagrado za urbani javni prostor 2018

Razpis za Evropsko nagrado za urbani javni prostor 2018

Odprt je razpis za 10. Evropsko nagrado za urbani javni prostor 2018, pri kateri je partner tudi MAO. Nagrado od leta 2000 na dve leti podeljuje Center za sodobno kulturo iz Barcelone, izpostavlja pa pomen javnega protora v demokratičnem življenju mest. Leta 2012 je nagrado prejela slovenska Prenova nabrežij reke Ljubljanice.

Nagrada se podeljujejo avtorjem posegov, ki ustvarjajo, ohranjajo ali izboljšujejo demokratično kakovost urbanih prostorov. Dela se lahko prijavijo brezplačno preko spletne strani nagrade med 15. januarjem in 21. februarjem, eden od pogojev pa je, da so bila le-ta realizirana v evropskih mestih v letih 2016 in 2017.

Tokratno žirijo sestavlja deset članov, ki jim predseduje arhitekt Olga Tarrasó (CCCB), vključuje še direktorje šestih institucij: Deutsches Architekturmuseum, DAM, Frankfurt, Arkkitehtuurimuseo, Helsinki, La Cité de l’Architecture et du PATRIMOINE, Pariz, Architekturzentrum Wien, AZW, Dunaj, The Architecture Foundation, AF, London in MAO.

Že drugo leto zapored bosta člana žirije tudi zgodovinar in kritik Hans Ibelings ter poljska arhitektka Ewa P. Porebska. Deseti član pa prihaja iz CCCB in nima pravice do glasovanja.

Zmagovalca bodo razglasili na slavnostni podelitvi nagrad junija v Barceloni.

Več o nagradi!

 

Povezava
http://publicspace.org/en/post/call-for-entries-for-the-european-prize-for-urban-public-space-2018-now-open

Deli
Skip to content