Odprti poziv GHOST PROJEKT 2017: NOVI NOMADI

Odprti poziv GHOST PROJEKT 2017: NOVI NOMADI

“GHOST PROJEKT 2017: NOVI NOMADI” je razpis za koncepte, izdelke, zunanje in notranje pohištvo, svetila, vsakdanji predmeti, gospodinjski pripomočki, modna oblačila, pisarniški material, reciklirani predmeti in vse ostalo, kar ponuja inovativne rešitve za izzive, ki izhajajo iz globalnega in lokalnega premika in mobilnosti ljudi.

Poziv je namenjen osebam starim do 35 let iz vsega sveta, prijavitelji pa so lahko posamezniki ali skupine ustvarjalcev, vsak ustvarjalec pa se lahko prijavi večkrat. Ob prijavi je potrebno priložiti skice, koncepte in 3D slike, če pa je prijavljen predmet izbran, mora prijavitelj zagotoviti prototip prijavljenega predmeta.

Kriteriji, ki jih mednarodna žirija, v kateri je tudi kustosinja MAO Cvetka Požar, še posebej poudarjajo so: inovativne funkcije, ki izboljšujejo kakovost sodobnega življenja, ergonomija, racionalnost proizvodnih stroškov, uporaba materialov, ki so na voljo na lokalni ravni, okolju prijazen proizvodni proces, recikliranje, kompaktnost embalaže, velik socialni vpliv.

Rok za prijavo je 27. april 2017 do polnoči. Izbrani projekti bodo znani 1. maja, predstavljeni pa na razstavi v okviru Mikser festivala v Beogradu med 25.-28. majem.

Ghost Projekt je mednarodna platforma za ustvarjalce na področju oblikovanja. Njeni začetki segajo v leto 2006, danes pa predstavlja eno od največjih preglednih razstav oblikovanja z vsega sveta in ponuja edinstven vpogled v delovanje mlajših generacij oblikovalcev.

Več o prijavnih pogojih.

Deli
Skip to content