Odprti poziv BIO 25: Daleč, tako blizu

Odprti poziv BIO 25: Daleč, tako blizu

Muzej za arhitekturo in oblikovanje objavlja odprti poziv za sodelovanje na 25. bienalu oblikovanja z naslovom DALEČ, TAKO BLIZU. Poziv je namenjen oblikovalcem, arhitektom, filmskim ustvarjalcem, grafičnim oblikovalcem, oblikovalcem interakcij, ilustratorjem, piscem, animatorjem, fotografom, raziskovalcem ter drugim interdisciplinarnim ustvarjalcem, ki v bienalu vidijo eksperimentalno platformo za sodelovanje, preizkušanje, razvijanje in izmenjavo izkušenj.

Kustosinji Angela Rui in Maja Vardjan sta z namenom artikulacije prostorske in oblikovalske prakse izbrali sedem posameznikov iz Slovenije, ki so znani zaradi svojega edinstvenega dela zunaj področja oblikovanja. Njihovo znanje in originalnost bo interpretiralo sedem mednarodnih ustvarjalcev, ki so bili izbrani zaradi svoje sposobnosti, da oblikovanje in arhitekturo uporabljajo kot orodje za raziskovanje vprašanj sodobnega časa. S preizkušanjem disciplin izven njihovih običajnih okvirov bo DALEČ, TAKO BLIZU predstavil možne scenarije, ki bodo postavljali vprašanja tako o globalnih kot tudi o lokalnih problematikah.

Izbrani sodelujoči bodo delali v okviru sedmih skupin: SPROSTITEV PODZEMLJA z Andrejem Detelo in Studiom Formafantasma, ZAVZETJE GOZDOV z Matejem Fegušem in Matali Crasset, PO UTOPIJI z Iztokom Kovačem in Point Supreme, ČISTO NOVO SOBIVANJE z Mojco Kumerdej in Didierjem Faustinom, NOV ZAGON PODEŽELJA s Klemnom Koširjem in Studiom Mischer’Traxler, PROŽNOST PRETEKLOSTI z Renato Salecl in Studiom Folder ter NOVI HEROJI z Marinom Medakom in Odom Fioravantijem.

Po izbiri skupine se bodo izbrani sodelujoči aktivno vključili v raziskovalni in oblikovalski proces, ki se bo začel z Uvodnim srečanjem septembra 2016 v Ljubljani.

Razstava 25. bienala oblikovanja z naslovom DALEČ, TAKO BLIZU bo potekala od 25. maja do 29. oktobra 2017 v Ljubljani in bo predstavila sedem lokalnih intervencij skupaj z rezultati dela vsake skupine. Razstavo bo spremljal katalog.

ROK ZA PRIJAVE: 10. julij 2016

Prijavite se>>

 

Povezava
https://bio.si/sl/

Deli
Skip to content