Kulturni bazar 2017

Kulturni bazar 2017

Vabljeni na Kulturni bazar, ki bo potekal 30. marca v Cankarjevem domu. Na njem bo tudi letos sodelovalo več kot 300 kulturnih ustanov ter samostojni kulturni ustvarjalci iz cele Slovenije. Predstavljene bodo različne možnosti izvajanja kulturnih dejavnosti za otroke in mladino v okviru šolskih in izvenšolskih dejavnosti. Na bazarju bodo potekale tudi različne strokovne delavnice o kulturno-umetnostni vzgoji, prihaja pa tudi bogat program kulturnih dogodkov, kot so gledališke predstave, filmske projekcije, lutkovne predstave in drugo.

DELAVNICE
Obiščite stojnico MAO, kjer bomo predstavili pedagoški program za šole in nedeljske ustvarjalnice MINIMAO. Prelevili pa se bomo tudi arhitekturne detektive in razvozlali mnoge uganke, raziskovali bomo kultni Mächtigov kiosk K67 in spoznavali, kako iz skice in načrta nastane 3D maketa, Plečnikovo leto pa bomo obeležili s spoznavanjem simetrij stiliziranega okrasja preko Plečnikovih ilustracij za Finžgarjevo pravljico Makalonca.

PREDSTAVITEV
Zelo toplo pa vabljeni ob 10.30 v ŠTIHOVO DVORANO na predavanje o dobrih praksah na področju izobraževanja o prostoru in arhitekturi. Predstavljene bodo izbrani primeri dobrih izkušenj neformalnega izobraževanja o urejanju prostora in arhitekturi, ki so dosežek sodelovanja posameznih izvajalskih organizacij in izobraževalnih ustanov. Področje ozaveščanja, vzgoje in izobraževanja o kulturi bivanja, trajnostnem razvoju, urejanju prostora in arhitekturi je zanimivo ter nujno potrebno za trajnostno naravnan prostorski razvoj, za sodelovanje posameznikov pri razvoju prostorske kulture ter za sprejemanje osebnih odločitev o načinih in kulturi bivanja. Po predstavitvah bo čas tudi za vprašanja in razpravo.

Na predstavitvi bodo sodelovali Metro SR, zavod za prostor Savinjske regije, Celje; Gimnazija Celje – Center; OŠ Danile Kumar; Urbanistični inštitut RS – UIRS; Iniciativa Skupaj na ploščad; Muzej za arhitekturo in oblikovanje – MAO; Inštitut za politike prostora – IPoP; OŠ Nove Fužine, Ljubljana; Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana; Pazi!park; Center arhitekture Slovenije; OŠ Kobarid; Mestna občina Novo mesto; Ministrstvo za kulturo RS; Ministrstvo za okolje in prostor RS

Več o Kulturnem bazarju 2017.

Deli
Skip to content