Archifutures, Vol. 1: The Museum

Archifutures, Vol. 1: The Museum

Knjiga je prvi del novega tridelnega vodnika po prihodnosti arhitekture. Zbirka je pravzaprav zemljevid sodobne arhitekturne prakse in urbanističnega načrtovanja, predstavljen skozi besede in ideje nekaterih ključnih igralcev in spreminjevalcev prakse na tem področju. Med njimi so institucije, aktivisti, misleci, kustosi in arhitekti, pa tudi urbani blogerji, polemiki, kritiki in založniki, ki oblikujejo prihodnost arhitekture in mest – ter s tem pomagajo oblikovati tudi prihodnost naše družbe. 

Prvi del zbirke z besedo in sliko predstavlja razmišljanja, eseje, intervjuje in razprave med ustanovnimi člani platforme Future Architecture. Dialog o vlogi teh ustanov v sodobnem svetu usmerjajo strokovnjaki in misleci, kot so Socks Studio, Nick Axel, Léa-Catherine Szacka in Ana Dana Beroš.

Posebnost knjige je »kolažni razgovor« oziroma vizualni dialog med ustanoviteljem arhitekturnega studia Superstudio Cristianom Toraldom di Francio ter Guillermom Lopezom iz arhitekturnega studia MAIO.

V naslednjih dveh delih zbirke Archifutures z naslovoma The Studio in The Site, ki bosta izšla kmalu, bo predstavljen premišljen izbor teorij in projektov, ki oblikujejo »prihodnost arhitekture« danes. V obeh publikacijah bodo svoje prispevke objavili Jack Self, Leopold Lambert, Manon Mollard, Something Fantastic, Amateur Cities, Merve Bedir, Urbz in številni drugi.

Knjige v zbirki Archifutures je zasnoval, uredil in oblikoval kolektiv &beyond, izšle pa bodo pri založbi DPR-Barcelona. Zbirka izhaja v okviru platforme Future Architecture, vseevropske mreže in iniciative, ki jo je zasnoval MAO.

Archifutures z naslovom Vol. 1: The Museum bo predstavljen 15. novembra 2016 na Lizbonskem arhitekturnem trienalu in bo kmalu na voljo tudi v MAO spletni trgovini.

Več>>

Deli
Skip to content