Novica

11. 09. 2023

Novica

11. 09. 2023

JAVNI NATEČAJ

 

Natečaj za mlade oblikovalce pohištva iz držav balkanske regije

 

Prijave so odprte do 27. septembra 2023 na tej povezavi.

 

Kulturno združenje Mikser iz Beograda skupaj s hrvaškim proizvajalcem pohištva NUNC organizira natečaj Young Balkan Designers.

 

Natečaj pod naslovom Here and Now predstavlja edinstveno priložnost za novo generacijo oblikovalcev s področja Balkana, da s svojimi svežimi idejami pomagajo podjetju NUNC pri interpretaciji bogate tradicije in kulture Balkana v sodobne forme inovativnih in prepoznavnih izdelkov.

 

Mednarodna žirija, ki jo sestavljajo priznane mednarodne oblikovalske osebnosti, kot so Marva Griffin iz milanske edicije sejma pohištva, Salone Satellite, namenjeno mladim oblikovalcem, Henriette Waal iz oblikovalskega studia Atelier Luma, Nikola Radeljković iz kolektiva Numan/ ForUse ter ustanoviteljici in kustosinji Young Balkan Designers Jelena Matić in Maja Lalić, bo med izdelki prispelimi na natečaj, izbrala najbolj navdihujoča dela.

 

Izbor najboljših  idej bodo pokazali na razstavi YBD for NUNC na Fakulteti za gozdarstvo v času beograjskega mednarodnega pohištvenega sejma Beogradski sajam, ki bo potekal v Beogradu od 6. do 11. oktobra. Mednarodni sejem pohištva, opreme in notranje dekoracije v Beogradu velja za najpomembnejši tovrstni sejem v jugovzhodni Evropi. Med prispelimi predlogi bo ekipa podjetja NUNC izbrala projekte, ki jih bodo razvili v prototipe in predstavili globalnemu občinstvu na mednarodnem pohištvenem sejmu Salone del Mobile aprila 2024 v Milanu.

 

Prijave so odprte do 27. septembra 2023 na tej povezavi.

 

 

Deli
Skip to content