Novica

Zmagovalci natečaja Capture Your City

19. 06. 2024

Novica

Zmagovalci natečaja Capture Your City

19. 06. 2024

Znani so zmagovalci danskega fotografskega natečaja!

 

Na natečaj so prispele fotografije ustvarjalcev iz 23 mest; velikih kot je London, pa vse do majhnih italijanskih vasi. Organizatorji so za temo fotografiranja letos izbrali novo lepoto in nov pogled na svet v katerem živimo, ta pa ne vključuje zgolj napredka in mladosti, ampak tudi starost in propadanje, plevel in odpadke, razpoke in bedo …, kajti vse to je življenje.

 

Na razstavi na ploščadi Bryghuspladsen v Kopenghagnu pred Dansk Arhitektur Center je na ogled 56 od 8000 na natečaj prispelih fotografij, in sicer do 1. oktobra 2024.

 

Zmagovalne fotografije:

 

  1. nagrada: Life Paths (Življenje teče), Fabio Liberati Fidanza, Kopenhagen
  2. nagrada:  No title (Brez naslova), Jana Uljanova, Riga
  3. nagrada: Al lado del camino (Ob cesti), Sara Avellaneda Portilla, Torin

Iskrene čestitke!

 

Natečaj je organiziral Danski arhitekturni center iz Københavna (DAC). Muzej za arhitekturo in oblikovanje iz Ljubljane (MAO) je eden od petih partnerjev natečaja na katerem so sodelovali še Mestna občina Riga iz Latvije, arhitekturno središče Arcam iz Amsterdama (Nizozemska), medkulturni center Fabbrica del Vapore iz Milana ter CAMERA – Italijanski center za fotografijo iz Torina (Italija). Kuratorka Hana Čeferin iz MAO je sodelovala v žiriji za izbor najboljših fotografij.

 

Foto: Fabio Liberati Fidanza, Kopenhagen, Jana Uljanova, Riga, Sara Avellaneda Portilla, Torino

Deli
Skip to content