Crafting Futures / Izdelovanje prihodnosti

13. 12. 2023—10. 3. 2024

Crafting Futures / Izdelovanje prihodnosti

13. 12. 2023—10. 3. 2024

Manjša razstava I KAPELA MAO

 

Center za kreativnost je v okviru evropske platforme Distributed Design razpisal že drugi odprti poziv za koprodukcije serij v omejeni nakladi. V okviru poziva Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti, je bilo izbranih 10 del slovenskih ustvarjalcev, ki so s finančnimi spodbudami in mentorstvi zasnovali nov produkt ali vidno posodobili že obstoječega za namen predstavitve na medinstitucionalni razstavi Trienale rokodelstva in razstavi Crafting Futures.

 

Razstavljeni izdelki naslavljajo aktualno temo povezovanja sodobne oblikovalske produkcije z bogato kulturno dediščino rokodelstva in obrti kot virom navdiha in idej za sodobno, inovativno, trajnostno ter lokalno proizvodnjo, temelječo na naravnih materialih, tradicionalnih znanjih in spretnostih. Z razstavo želimo predvsem izpostaviti prožnostni potencial rokodelstva in njegovo relevantnost za današnjo spreminjajočo se družbeno in okoljsko situacijo ter s tem prispevati k njegovemu razumevanju v kontekstu časa in družbe 21. stoletja.

 

Vzporedno je v Slovenskem etnografskem muzeju na ogled 38 izdelkov, prispelih na javni poziv Trienale rokodelstva in obrti, ki ga je spomladi 2023 razpisal vodilni partner projekta Koroški pokrajinski muzej v sodelovanju s konzorcijem partnerjev, med katerimi je tudi Center za kreativnost/Muzej za arhitekturo in oblikovanje.

 

Partnerji projekta Trienale rokodelstva: Koroški pokrajinski muzej, Slovenski etnografski muzej, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Center za kreativnost, Koroška galerija likovnih umetnosti, Podjetniški center Slovenj Gradec, Center Rog.

Deli
Skip to content