Zaključni voden ogled razstave Prenavljamo!!!

20. 10. 2019

Zaključni voden ogled razstave Prenavljamo!!!

20. 10. 2019

S kustosi Matevžem Čelikom, Natalijo Lapajne in Andražem Keršičem se bomo še zadnjič sprehodili po razstavi Prenavljamo!!!, skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja.

Razstava Prenavljamo!!! vključuje prenovljene zgradbe v Sloveniji, ki so nepogrešljiv del zgodovine mest in naselij ter nosilec lokalne ali celo nacionalne identitete. Prenove zgradb pa imajo danes še veliko širši pomen kot zgolj ohranjanje nepremične dediščine. Smotrna prenova stavbne dediščine lahko služi kot učinkovito orodje za nadzor vplivov na okolje in nepotrebnega širjenja naselij v krajino. S ponovno uporabo obstoječih zgradb zmanjšujemo porabo energije, ki je potrebna za novogradnje, predvsem pa občutno zmanjšujemo količino gradbenih odpadkov.

Predstavljena dela: mestni muzej v Auerspergovi palači (Ljubljana); knjižnica v gradu Ravne (Ravne na Koroškem); Moderna galerija (Ljubljana); Opera in balet (Ljubljana); Kino Park (Murska Sobota); Narodna galerija (Ljubljana); Ministrstvo za zunanje zadeve v dekliškem liceju Mladika (Ljubljana); rektorat primorske univerze v Armeriji in Foresteriji (Koper); Center urbane kulture v Kinu Šiška (Ljubljana); Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede v gradu Hompoš (Maribor); lutkovno gledališče v minoritskem samostanu (Maribor); muzej in glasbena šola v grajski pristavi (Ormož); mestna knjižnica v veleblagovnici Globus (Kranj); kongresno-kulturno središče v dominikanskem samostanu (Ptuj); ljubljanski grad (Ljubljana); Gimnazija Poljane (Ljubljana); športni center Vigor v tovarni Litostroj (Ljubljana); Grajski park (Radovljica). 

 

Lokacija

MAO
Rusjanov trg 7 

 

Vstopnina

3,5 € odrasli
2 € šolska mladina, študentje in upokojenci
brezplačno predšolska mladina, invalidi, brezposelni, spremljevalci, novinarji in člani strokovnih združenj 

 

Informacije

izobrazevanje(at)mao.si

01/ 5484 282/80 

 

Organizacija

MAO 

Deli
Skip to content