Ta veseli dan kulture 2016

3. 12. 2016

Ta veseli dan kulture 2016

3. 12. 2016

Na Ta veseli dan kulture brezplačno odpiramo vrata. Otroško ustvarjalnico bomo posvetili povezavi poezije Franceta Prešerna z arhitekturo Jožeta Plečnika, voden ogled pa gradu Fužine, ki je tudi omenjen v Prešernovih verzih. Brezplačno je še na ogled razstava plakatov Tanje Radež s humornimi slogani in podobami.

11:00
Voden ogled Gradu Fužine
Lani je slepar starino še prodajal, nosil škatle, meril platno, trak na vatle, letos kupi si graščino.
Tako je grad Fužine omenjen v Glosi pesnika Franceta Prešerna. O kom govori in zakaj je grad vključil v svojo pesem, ter še mnoge zgodbe, skrite za obzidje, lahko slišite na vodenem ogledu po gradu Fužine. Vodila bo Katarina Metelko.
več>>

11:00
Ustvarjalnica za otroke Plečnik Prešernu
Kaj imata skupnega France Prešeren in Jože Plečnik? Združili bomo poezijo in arhitekturo, spoznali neuresničeni Plečnikov projekt mavzoleja, ki ga je želel postaviti pesniku v spomin v njegovi rojstni vasi, in izdelali maketo v kartonu. Prinesite svojo najljubšo Prešernovo pesem!
Za otroke od 5. do 12. leta.
več>>

10:00-18:00
Tanja Radež: Samouresničljive prerokbe, ogled občasne razstave
Serija plakatov avtorice Tanje Radež na lahkotno avtobiografski način s prepletom podob in sloganov, parol ter humornih izjav iz naše polpreteklosti predstavlja prerokbe, ki so zaznamovale naša življenja.
več>>

Ta veseli dan kulture, pobuda Ministrstva za kulturo, povezuje številne nacionalne in občinske kulturne zavode in z brezplačnimi dogodki, predstavami, razstavami, koncerti, predavanji, delavnicami in vodstvi praznuje 3. december, Prešernov rojstni dan.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Odprto

10.00-18.00

 

Vstopnina

Brezplačno!

 

Informacije

izobrazevanje@mao.si
01 5484 270/280

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content