Sejem Vesna

13. 5.—14. 5. 2011

Sejem Vesna

13. 5.—14. 5. 2011

Na pobudo Ministrstva za kulturo se je Skupnost muzejev Slovenije v sodelovanju z Narodnim muzejem Slovenije in Muzejem za arhitekturo in oblikovanje vključila v akcijo stimuliranja delovanja kulturnih in kreativnih industrij in povezovanja le-teh z muzeji in galerijami. V ta namen so organizatorji pripravili razstavni in prodajni sejem muzejskih replik, umetnostne obrti, izdelkov sodobnega slovenskega oblikovanja ter izbranih muzejskih publikacij z navedeno tematiko. Gre za izbor, predstavitev in prodajo izdelkov, ki jih že ponujajo slovenske muzejske in galerijske trgovine in tistih, ki naj bi v prihodnje našli mesto v teh trgovinah oz. v skupni  muzejsko-galerijski trgovini v muzejskem kompleksu Metelkova v Ljubljani. Poleg muzejev se bodo na sejmu predstavili tudi posamezni oblikovalci in izdelovalci izdelkov umetnostne obrti, ki jih je k sodelovanju povabila Obrtno – podjetniška zbornica Slovenije.     

Svoje izdelke bo razstavljalo in prodajalo 24 slovenskih muzejev in galerij ter preko 35 ustvarjalcev, oblikovalcev in obrtnikov, vsak dan pa se bo odvijal tudi pester program delavnic, predstavitev, kulinarike in glasbe:

Petek ob 17. uri: Ljuben Dimkaroski – Urbani zvoki iz neandertalske piščali
Sobota ob 20. uri: Fake orchestra

Sejmu se pridružuje tudi MAO s soorganizacijo, ponudbo svojih izdelkov in delavnico filcanja. Na delavnici si bodo obiskovalci z mokro tehniko polstenja volne ustvarili unikatne izdelke. Delavnica bo potekala v petek in soboto ob 17. uri.

Sejem Vesna bo predstavljen tudi na konferenci za medije Skupnosti muzejev Slovenije v petek, 13. maja 2011, ob 10. uri v upravni stavbi Slovenskega etnografskega muzeja na Metelkovi 2 v Ljubljani.

 

Lokacija

Muzejska četrt Metelkova

 

Odprto

10.00 – 20.00.
Delavnica filcanja: petek in sobota ob 17. uri.

 

Organizacija

Skupnost muzejev Slovenije
Vesna poteka pod pokroviteljstvom ministrice za kulturo, Majde Širca.

Deli
Skip to content