Renata Salecl: Daleč, tako blizu

17. 9. 2017

Renata Salecl: Daleč, tako blizu

17. 9. 2017

Projekt, kot so ga zastavili oblikovalci BIO 25 epizode Prožnost preteklosti, preučuje tok zgodovine, hkrati pa izziva pojem preteklosti v širšem pomenu in v daljšem časovnem obdobju. Vezna točka med pojmom odpornosti in sledmi časa je zemlja, ki pomeni osrednjo temo, iz katere lahko izpeljemo različne interpretacije njene vrednosti. Kako lahko predstavimo kompleksnost vrednosti zemlje, ne da bi zašli v posploševanje osnovnega nasprotja med njenim izkoriščanjem in njenim varovanjem?
 
Tokratnemu vodstvu po razstavi Daleč, tako blizu se bo pridružila filozofinja, sociologinja in pravna teoretičarka Renata Salecl, ki je sodelovala pri epizodi kot profil.
 
Sedem multidisciplinarnih skupin pod vodstvom mednarodnih gostujočih oblikovalcev v dialogu s sedmimi slovenskimi strokovnjaki je dobilo nalogo, da raziščejo specifične lokacije po Sloveniji, kot so sodobne ruševine, podeželje, jame, gozd, zapuščena industrijska območja, Alpe in Sredozemsko morje ter jih uporabijo kot platforme za diskusijo o splošnem stanju sodobne družbe.
 
Vodenemu ogledu bo sledil voden ogled instalacije Sprostitev podzemljaŽupanovi jami.

 

Informacije

 Več >>

izobrazevanje(at)mao.si
01/ 5484 282/80

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content