Poziv za ideje 2017

15. 11. 2016—9. 1. 2017

Poziv za ideje 2017

15. 11. 2016—9. 1. 2017

Po uspešno zaključenem prvem letu delovanja platforma Future Architecture objavlja nov idejni natečaj, na katerega se lahko prijavijo vsi, ki želijo sodelovati v vseevropskem programskem ciklusu platforme Future Architecture za leto 2017. Platforma vabi obetavne ustvarjalce, da prijavijo svoje ideje, vizije in projekte, ki se jim zdijo pomembni za prihodnost arhitekture. Prijavitelji morajo podati pomembnost svoje prijave za prihodnost arhitekture, bodisi v obliki izjave arhitekta, družbene prakse, poslovnega modela, nove gradbene tehnike, izdelave bivanjskih prostorov ali pa v drugi obliki, ki se prijaviteljem zdi neizogibna oziroma pomembna za dialog o prihodnosti evropske arhitekture. Vse prijave bodo objavljene na spletni strani platforme Future Architecture. Ob oddaji prijave je vsak prijavitelj avtomatsko vključen v seznam umetnikov in strokovnjakov, ki lahko prejmejo povabilo za sodelovanje na razstavah, konferencah, predavanjih, delavnicah in drugih dogodkih v organizaciji članov platforme.
 
Postopek
Poziv je odprt do 9. januarja 2017. S prijavo se prijavitelji registrirajo za sodelovanje v evropskem programu dogodkov, ki jih organizirajo člani platforme Future Architecture. Na podlagi prijavljenih idej bodo člani platforme in širša javnost do 16. januarja 2017 izbirali prijavitelje iz različnih kreativnih disciplin. Izbrani prijavitelji bodo povabljeni, da svoje vizije predstavijo na otvoritveni konferenci, ki bo potekala od 16. do 18. februarja 2017 v MAO. Po zaključku otvoritvene konference bodo člani platforme Future Architecture izbrali sodelujoče, ki jih bodo vključili v svoje programe dogodkov; ti se bodo po vsej Evropi odvijali med 1. marcem in 31. oktobrom 2017.

Štirinajst članov platforme Future Architecture in štirje pridruženi člani prijavitelje vabijo k sodelovanju na 4 razstavah, 5 konferencah, 3 serijah predavanj, 6 delavnicah ter ekskurziji. Te aktivnosti bodo podprte z založniško platformo in lokalno mobilno podporo. Rezultati projektov, ki bodo nastali pod okriljem platforme Future Architecture, bodo predstavljeni na zaključnem festivalu, ki bo potekal med 26. septembrom in 1. oktobrom 2017 v Ljubljani in na katerem bodo člani, sodelujoči in publika ocenili opravljeno delo in dosežene cilje ter tudi opredelili prihodnji način sodelovanja v okviru platforme.

Platforma bo za izbrane sodelujoče krila potne stroške (znotraj EU) in stroške bivanja za sodelovanje na dogodku t.i. »Matchmaking Conference«. Člani platforme bodo krili potne stroške (znotraj EU), stroške bivanja in stroške honorarja za sodelujoče, ki jih bodo izbrali za sodelovanje na svojih dogodkih.

Kdo se lahko prijavi?
– Arhitekti, urbanisti, oblikovalci, ustvarjalci, inžinerji in vsi ostali, ki se ukvarjajo s prihodnostjo mest in bivanjskega okolja.
– Lahko predložite dokazila o svojih profesionalnih dosežkih (dela, prejeta naročila, razstave, publikacije, kritike, štipendije, nagrade).
– Vaše delo ni bilo splošno priznano ali uveljavljeno s strani kritikov, kustosov ali producentov (iščemo namreč mlade, prihajajoče talente, ki še niso širše prepoznani).
– Vaše zadnje delo ni starejše od dveh let.

Kje se lahko prijavim?
Future Architecture platform

 

Informacije

info(at)futurearchitectureplatform.org

 

Organizacija

Future Architecture
MAO

 

Povezava
http://futurearchitectureplatform.org/

Deli
Skip to content