Postanite član Kluba prijateljev MAO

1. 1.—31. 12. 2016

Postanite član Kluba prijateljev MAO

1. 1.—31. 12. 2016

Brezplačen vstop na razstave, otroške delavnice in mednarodne konference! Brezplačne publikacije MAO in popusti v muzejski trgovini! Postanite član Kluba prijateljev MAO tudi v prihajajočem letu ali pa članstvo podarite ljubitelju arhitekture, oblikovanja in fotografije. Dogajanje v letu 2016 je še bolj pestro in v znamenju odmevnih mednarodnih sodelovanj.

Že v februarju se je v MAO odvila mednarodna »matchmaking« konferenca prve vseevropske arhitekturne platforme Future Architecture, kjer je 14 članov iz 13 držav spoznalo izbrane prijavitelje ter se skupaj z javnostjo seznanilo z njihovimi idejami o prihodnosti arhitekture.

Spomladi se je otvorila razstava Soseske in ulice, ki prikazuje, kako so soseske na prelomu petdesetih let prejšnjega stoletja postale orodje za organizacijo vseh večjih širitev slovenskih mest in kako je selitev prebivalstva iz podeželja v mesta spremenila življenje ljudi.

V septembru bodo izbrani ustvarjalci platforme Future Architecture predstavili razstavo z intervencijami v mestu Ljubljana, ki bo del naslednje izdaje bienala oblikovanja BIO 25.

Jeseni pa prihaja pregledna razstava del pomembnejšega avtorja slovenske arhitekture 20. stoletja Stanka Kristla. Njegova dela, kot je Diagnostično terapevtski trakt Kliničnega centra in otroški vrtec Mladi Rod v Ljubljani, osnovna šola France Prešeren v Kranju, stanovanjski bloki v Velenju in na Prulah ter splošna bolnišnica Izola, bodo prvič predstavljena povezana v smiselno celoto, ki bo primerjalno pokazala Kristlov izjemen doprinos k slovenski prostorski kulturi.

Pestro bo dogajanje v MAO založbi. Med drugim je januarja izšel katalog ob razstavi Saša J. Mächtig: sistemi, strukture, strategije, poleti prihaja katalog Soseske in ulice in v jeseni katalog pregledne razstave o Stanku Kristlu.

Seveda pa v MAO potekajo vodeni ogledi po razstavah, nedeljske ustvarjalnice, Arhitektura v živo z zanimivimi gosti ter Mala šola arhitekture.

Preverite, katero članstvo je primerno za vas v izjemno pestrem letu v MAO!

Klub prijateljev MAO

Več o članstvu.

Deli
Skip to content