Pop-up kiosk Garnitura

25. 7.—29. 8. 2022 / 09:00

Pop-up kiosk Garnitura

25. 7.—29. 8. 2022 / 09:00

Razstava

Plečnikov kiosk, Prešernov trg, do 29. avgusta

 

V času BIO27 je Plečnikov kiosk spremenjen v začasni galerijski prostor, za dva tedna pa ga zavzema kolektiv Garnitura. Na razstavi – ta je na ogled tako podnevi kot ponoči – se predstavlja presek aktivnosti interdisciplinarne skupine Garnitura.

 

Preverite kolekcije izdelkov, kot so lesena igrača, rabljena oblačila s posebnimi sveže natisnjenimi motivi in keramične vaze, ki črpajo navdih iz arhitekturnih detajlov Plečnikovih del.

 

Razstavo bo spremljal pop-up shop kolektiva Garnitura, kjer bodo naprodaj razstavljeni izdelki.

 

Delovni čas pop-up shopa Garnitura:

Sobota, 20. avgust, 18.00 – 22.00

 

Sledite Garnituri na Instagramu: @garnitura_ .

O Garnituri

 

Interdisciplinarno skupino Garnitura tvori sedem ustvarjalcev, ki jih druži zanimanje za oblikovanje in arhitekturo ter vpliv Plečnikove arhitekturne zapuščine. Študij na univerzah v Sloveniji, na Češkem in Norveškem jih je opremil z edinstvenim pogledom na pomen moderne arhitekture v kontekstu kulturnih idealov in ciljev sodobnega časa. Njihove kompetence vključujejo znanje s področja umetnostne zgodovine, sodobnih pristopov v oblikovanju, kot so kritično in spekulativno oblikovanje in tradicionalne veščine, pa tudi digitalno prototipiranje, različne tehnike vizualne umetnosti (fotografija, video) in materialne spretnosti (les, keramika, steklo).

 

Več na www.garnitura.xyz.

 

Dogodek poteka v okviru spremljevalnega programa BIO27 v organizaciji Garniture.

 

Več o BIO 27 >>

Deli
Skip to content