Peter Krečič: Plečnik. Živeti za popolnost

23. 1. 2019

Peter Krečič: Plečnik. Živeti za popolnost

23. 1. 2019

23. januarja bi arhitekt Jože Plečnik praznoval 147. rojstni dan. V čast zapuščini in življenju velikega arhitekta založba Beletrina in MAO na ta dan pripravljata dogodek, na katerem bo Plečnikov poznavalec in raziskovalec dr. Peter Krečič v pogovoru z arhitektko dr. Niko Grabar spregovoril o ustvarjanju in življenjski poti svetovno znanega arhitekta.

V prvih dneh novega leta je pri Beletrini v sodelovanju z MAO izšla biografija o Jožetu Plečniku z naslovom Plečnik. Živeti za popolnost izpod peresa Petra Krečiča.

Življenjsko pot arhitekta spremlja tako z vidika osebnega življenja kot po umetniški plati. Plečniku tako sledimo na Dunaj, kjer je konec 19. stoletja doživel umetniški preboj in nato po Italiji, ki mu je zatresla tla pod nogami kot človeku in umetniku. Po tem, ko je cerkev do Plečnika postala sovražna, potujemo z njim v Prago, kjer je njegov dar odkril in mu dovolil prosto pot tedanji predsednik Češkoslovaške republike Tomaš Masaryk. S Plečmikom se podamo na pot v domačo Ljubljano, po kateri je hrepenel ves čas bivanja v tujini in, posthumno, v Pariz, kjer so ga prepoznali kot genialnega ustvarjalca.

Vljudno vabljeni!

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

Knjiga v MAO trgovini>>

izobrazevanje(at)mao.si

01/ 54842 82

 

Organizacija

MAO
Beletrina

Deli
Skip to content