Otvoritev razstave Kreatorji

16. 5. 2019

Otvoritev razstave Kreatorji

16. 5. 2019

V okviru praznovanja stoletnice Univerze v Ljubljani vas vljudno vabimo na otvoritev pregledne razstave izbranih del diplomantov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani z naslovom Kreatorji. Otvoritev razstave bo v četrtek, 16. maja, ob 19. uri v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

Razstava, ki je nastala v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Centrom za kreativnost in Muzejem za arhitekturo in oblikovanje, predstavlja raznolikost del več kot 70 diplomantov in magistrantov oblikovanja tekstilij in oblačil, ki uspešno delujejo ali so delovali na različnih kreativnih področjih: modno oblikovanje, oblikovanje tekstilij in modnih dodatkov, kostumografija, tekstilna umetnost, modni video, stilizem.

Konceptualna razstava skozi izbrane projekte in avtorje, ki pomenijo mejnike na poti vzpostavljanja sodobne slovenske mode, ponuja vpogled v polpreteklo zgodovino sodobnega modnega in tekstilnega oblikovanja.

Veselimo se srečanja z vami!

 

Otvoritev

 19:00

 

Lokacija

 MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

Vstop prost

 

Povezava
http://www.mao.si/Razstava/Kreatorji.aspx

Deli
Skip to content